28 aprilie 2020 – Ziua Internațională pentru Securitate și Sănătate în Muncă 2020

28 aprilie 2020 – Ziua Internațională pentru Securitate și Sănătate în Muncă 2020: ”Opriți pandemia: securitatea și sănătatea la locul de muncă pot salva vieți!”

Începând cu anul 2003, la cererea mișcării sindicale, Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) celebrează, pe 28 aprilie, Ziua Internaţională a Securităţii și Sănătății în Muncă.

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaţionale a Securităţii și Sănătății în Muncă, OIM promovează crearea unei culturi a prevenirii în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, implicând toți actorii cheie din acest domeniu: autoritățile naționale, sindicatele, organizațiile patronale și specialiştii în domeniul securității și sănătății în muncă care organizează activități pentru a sărbători această dată.

Anul acesta, Organizația Internațională a Muncii a dorit să atragă atenția asupra  faptului că, deși toată lumea este afectată de pandemia de COVID-19 și de criza globală, lucrătorii se află în prima linie. Mai mult decât oricând, conștientizarea cu privire la adoptarea unor practici sigure la locul de muncă și la rolul important al celor care activează în domeniul securității și sănătății în muncă (SSM) este esențială în diminuarea riscului de contagiune. De aceea, Ziua SSM se desfășoară sub sloganul: ”Opriți pandemia: securitatea și sănătatea la locul de muncă pot salva vieți!”

Cu ocazia acestei zile, OIM a publicat Raportul ”Safe Day – În fața pandemiei: Asigurarea securității și sănătății la locul de muncă”, în care se evidențiază riscurile care apar din răspândirea COVID-19. De asemenea, Raportul explorează măsuri pentru prevenirea și controlul riscului de contagiune, riscuri psihosociale, ergonomice și alte riscuri de securitate și sănătate legate de muncă, asociate cu pandemia.

Alăturându-se acestui efort global, Inspecţia Muncii vine în întâmpinarea angajatorilor, lucrătorilor, reprezentanţilor acestora, precum şi altor participanţi la procesele de muncă cu materiale informative, dar și prin prezentarea unor aspecte practice legate de contextul pandemic actual în domeniul securității și sănătății în muncă. Aceste materiale pot fi accesate pe website-ul www.inspectiamuncii.ro, la următorul link: https://www.inspectiamuncii.ro/info-coronavirus-sars-cov2- .

Editor News National, stiri doar din surse oficiale

Editor online: News National

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

Sedinta publica a CNA din 28.04.2020

mar apr. 28 , 2020
Întrunit în ședința publică din data de 28.04.2020, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate și a decis să aplice următoarele sancțiuni: – amendă de 5.000 de lei postului B1TV, deoarece în cadrul emisiunii „Lumea lui Banciu”, ediţiile din 31.03 şi 01.04.2020, nu […]