Sistem de măsurare a temperaturii corporale la sediul Primăriei Sectorului 1       

Sistem de măsurare a temperaturii corporale la sediul Primăriei Sectorului 1       

                    Primăria Sectorului 1 continuă să ia măsuri pentru limitarea răspândirii noului Coronavirus în comunitatea locală. Începând de astăzi, 29 aprilie 2020, la sediul administrației locale din Bd. Banu Manta nr. 9 a fost instalat un sistem ultraperformant de detectare a temperaturii corporale. Astfel, în fiecare dimineață, la intrarea în instituție, tuturor angajaților primăriei li se măsoară, în timp real, temperatura corporală.

Acest sistem de ultimă generație este foarte eficient, are o precizie de ± 0,3˚C și nu presupune atingerea persoanei a cărei temperatură este măsurată. De asemenea, detectează prezența sau absența măștii faciale.

”Pentru mine este esențială protejarea de o posibilă infectare cu noul Coronavirus a angajaților și a familiilor acestora, precum și a locuitorilor Sectorului 1 care vor intra în instituția noastră în momentul în care se va redeschide programul de lucru cu publicul. Iată de ce am decis să introducem acest sistem de testare a temperaturii corporale care ne spune în timp real dacă angajatul are sau nu o problemă de sănătate care se manifestă prin creșterea temperaturii. Mă gândesc ca, din toamnă, aceste termoscanere să le instalăm în toate grădinițele, școlile și liceele din Sectorul 1, pentru că nimic nu este mai important decât protejarea sănătății copiilor noștri”, a declarat Primarul Dan Tudorache. 

Termoscanerele sunt pretabile pentru fluxuri mari de oameni, folosind algoritmi de inteligență artificială, pentru a măsura temperatura de la o distanță de 3 m. Acest sistem este folosit cu succes în spitalele din prima linie a luptei cu Coronavirusul și în aeroporturi.

                    Rezultatul măsurătorii este vizibil instant pentru persoana testată care poate vedea astfel dacă temperatura sa corporală se încadrează în limite normale sau nu. În situația în care un angajat este identificat cu temperatura crescută peste limitele normale este trimis la domiciliu și sfătuit să ia legătura cu medicul de familie pentru sfaturi de specialitate.

Temperatura corporală la care dispozitivul alertează emițând semnale sonore este de 37,3˚C, însă această limită poate fi schimbată de către beneficiar în funcție și de temperatura mediului ambiant.

 Editor News National, stiri din surse oficiale

Editor online: News National

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

CONVOCATOR - SOCIETATEA PARC S.A.

mie apr. 29 , 2020
SOCIETATEA PARC S.A. Sediul social: Str. Dragalina nr. 25, Mun. Arad, jud. Arad J02/368/1995, C.U.I. 7458731  CONVOCARE Administratorul Unic societatea MINERVA GALERIILE COMERCIALE S.A., al Societatii PARC S.A., cu sediul in mun. Arad, Str. Dragalina nr. 25, Arad, jud. Arad, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului Arad sub nr. J02/368/1995, C.U.I. […]