MAI: Mulțumim cetățenilor care au conștientizat pe deplin situația dificilă cu care ne confruntăm și au dat dovadă de responsabilitate

MAI: Mulțumim cetățenilor care au conștientizat pe deplin situația dificilă cu care ne confruntăm și au dat dovadă de responsabilitate, respectând restricțiile impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

 Angajații Ministerului Afacerilor Interne s-au aflat la datorie. Astfel, aproximativ 36.000 de polițiști, jandarmi pompieri și polițiști de frontieră, precum și polițiști locali și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale, au fost în teren cu ocazia zilei de 1 Mai.

Suplimentarea de forțe în teren a fost cu aproximativ 50% mai mare față de anul trecut, în aceeași perioadă.

Prioritatea principală a angajaților MAI a constat în prevenirea faptelor antisociale, dar și respectarea de către cetățeni a restricțiilor prevăzute de Ordonanțele Militare.

La nivelul întregii țări s-au organizat puncte fixe de verificare și patrule mobile formate din polițiști și jandarmi.

Polițiștii de frontieră au asigurat misiunile de supraveghere şi control la graniță. Valorile de trafic în punctele de frontieră pentru persoane și autoturisme continuă să se menţină la valori mult mai scăzute față perioada similară a anului trecut, de până la 90%, dar în acelaşi timp se menține relativ constant tranzitul mijloacelor de transport marfă.

Frontiera de stat a fost tranzitată de 21.156 persoane, din care 55% pe sensul de intrare în țară și 45% pe sensul de ieșire din țară și de 13.802 mijloace de transport, din care 51,4% pe sensul de intrare în țară și 48,6% pe sensul de ieșire din țară.

În ziua de 1 mai, efectivele MAI au intervenit la 4.013 de cazuri, față de 3.452 anul trecut.

Au fost înregistrate 8 accidente rutiere grave, cu 50% mai puține față de 1 mai 2019. S-au reținut 468 de permise de conducere față de 554 anul trecut.

Efectivele de pompieri au desfășurat 1.139 de intervenții, cele mai multe fiind pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

Exemplu:

În municipiul Blaj, a avut loc un conflict la care au participat aproximativ 30 de persoane.

Conflictul a fost aplanat prin intervenția rapidă a forțelor de ordine.

La sediul Poliției Municipiului Blaj au fost conduse 16 persoane pentru continuarea cercetărilor, șapte dintre acestea fiind reținute pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice.

De asemenea, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, valoarea acestora fiind de 34.200 de lei.

Nu au fost înregistrate victime.

Editor News National, stiri din surse oficiale

Editor online: News National

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

Dum mai 3 , 2020
De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.251 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 184 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă […]