Punctul de vedere al Avocatului Poporului referitor la creșterea numărului de cazuri de îmbolnăviri de rujeolă

Punctul de vedere al Avocatului Poporului referitor la creșterea numărului de cazuri de îmbolnăviri de rujeolă
Avocatul Poporului, în calitate de garant constituțional al drepturilor și libertăților cetățenilor, își manifestă îngrijorarea față de creșterea constantă a numărului de cazuri de rujeolă confirmate pe teritoriul României, acestea ajungând în prezent la aproximativ 20.000 de cazuri, dintre care 64 de decese.
În contextul evoluției epidemiei de SARS-Cov-2, Avocatul Poporului reafirmă necesitatea ca autoritățile statului să întreprindă măsuri energice și în direcția prevenirii și combaterii virusului rujeolic, având în vedere gradul de contagiozitate al acestuia.
De asemenea, nu este de neglijat faptul că rujeola are anual 2 episoade de epidemie, primăvara și toamna, în prezent aflându-ne în mijlocul unui astfel de episod.
Conform unui comunicat de presă, UNICEF atrage atenția că 117 milioane de copii din 37 de țări ale lumii riscă să nu beneficieze de imunizarea împotriva rujeolei din cauza condițiilor impuse de epidemia de SARS-COV2.
Organizația Mondială a Sănătății a formulat recomandări privind vaccinarea în timpul pandemiei cauzate de noul coronavirus, afirmând că „statele trebuie să ia orice măsură este posibilă pentru a preveni pierderi de vieți ce pot fi evitate prin vaccinare”.
Avocatul Poporului reiterează faptul că, nu doar combaterea coronavirusului trebuie să preocupe autoritățile statului, în contextul în care, lipsa unor servicii medicale adecvate în această perioadă poate conduce la mai multe pierderi de vieți omenești, decât în cazul Covid-19. În ceea ce privește acest aspect, Avocatul Poporului a adresat o solicitare ministrului sănătății încă din data de 10 aprilie 2020.

Editor News National

Editor online: News National

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

Obligațiunile Artprint, prima tipografie privată înființată după 1990, debutează la BVB

lun mai 4 , 2020
Obligațiunile Artprint, prima tipografie privată înființată după 1990, debutează la BVB   Obligațiunile corporative emise de Artprint București (ATPR23) – prima tipografie privată înființată după 1990 în România – intră la tranzacționare pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare (SMT) al Bursei de Valori București (BVB), fiind a cincea companie care face […]