MApN: Misiune umanitară în Republica Moldova

Misiune umanitară în Republica Moldova

 

Miercuri, 6 mai, un convoi format din 20 de autovehicule cu materiale și echipamente de protecție au plecat către Republica Moldova, în sprijinul echipajelor care intervin în lupta împotriva pandemiei generată de Covid-19, în țara vecină. 

Ajutorul oferit cetățenilor din Republica Moldova constă în 500.000 de măști de protecție de tip  FFP2, 25.000 de combinezoane, 5000 de viziere, 5000 ochelari de protecție, 200.000 de mănuși, 2800 cutii de medicamente, 10 izolete cu presiune negativă pentru transportul pe targă și aproximativ 80.000 de litri alcool sanitar. Echipamentele de protecție și produsele sanitare au fost achiziționate de Ministerul Sănătății, în conformitate cu art. 15 din Decretul nr. 240 / 14.04.2020, în cadrul efortului comun de combatere a infectării cu noul tip de coronavirus. 

Transportul echipamentelor este realizat cu camioane  aparținând Ministerului Apărării Naționale și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

La plecare, cei peste 40 de militari din MApN și IGSU care execută această misiune de transport au fost întâmpinați de premierul României, Ludovic Orban, ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, ministrul sănătății, Nelu Tătaru, ministrul afacerilor interne, Ion-Marcel Vela, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat și inspectorul general al IGSU, general de brigadă Dan-Paul Iamandi.

*   *   *

Acțiunea face parte din ansamblul măsurilor de sprijin întreprinse de Statul Român în cadrul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

 

Editor News National

Editor online: News National

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

AUTOVEHICULELE ÎNMATRICULATE ÎN ALTE STATE, ÎN ATENȚIA POLIȚIȘTILOR

mie mai 6 , 2020
AUTOVEHICULELE ÎNMATRICULATE ÎN ALTE STATE, ÎN ATENȚIA POLIȚIȘTILOR   Polițiștii rutieri au verificat, pe parcursul a două zile, aproape 3.800 de autovehicule înmatriculate în alte state, în cadrul unei acțiuni desfășurate la nivel național pentru prevenirea evenimentelor rutiere și faptelor antisociale în care sunt implicate astfel de vehicule. 57 de […]