Lucian Bode: ”Anul 2020 este anul autostrăzii Sibiu-Pitești”

Lucian Bode: ”Anul 2020 este anul autostrăzii Sibiu-Pitești”

În prezența ministrului Lucian Bode și a Prim-Ministrului Ludovic Orban, a avut loc astăzi, 11 mai 2020, la sediul Prefecturii județului Argeș, semnarea contractului de proiectare și execuție pentru Secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești – km 92+600 – 122+950 parte a Autostrăzii Sibiu – Pitești, cu ofertantul câștigător ASTALDI SpA (ITALIA).

Prin contractul în valoare de 1.710.277.069,34 lei fără TVA, finanțat din fonduri europene nerambursabile, s-a stabilit o perioadă de 12 luni pentru proiectare și 48 de luni pentru execuția lucrărilor. Totodată prin contract s-a convenit o perioadă de garanție a lucrărilor de 120 de luni (10 ani).

Autostrada Sibiu – Pitești este o parte importantă a coridorului 4 Pan-European care traversează România de la Vest la Est. Sectorul de Autostradă  Sibiu – Pitești a fost divizat in 5 secțiuni. Deoarece Secțiunea 5 reprezintă unul dintre capetele autostrăzii (km 92+600 – km 122+950), traseul va începe în zona localității Curtea de Argeș și va continua traseul paralel cu râul Argeș până la actuala centură a Municipiului Pitești. Viteza de proiectare este de 120 km/h, iar platforma autostrăzii este de 26 m lățime.

Pe parcursul secțiunii de autostradă principalele lucrări de artă care vor fi efectuate sunt: 12 poduri, un viaduct, 6 pasaje, 3 noduri rutiere, un spațiu de servicii, un centru de  întreținere și coordonare, o parcare de scurtă durată.

”Vreau să spun că, noi considerăm că prin accelerarea marilor proiecte de investiţii în infrastructura de transport, vom recupera rapid decalajele acumulate în această perioadă de criză. Ţinta Guvernului Ludovic Orban este să finalizeze cât mai repede secțiunile de autostradă şi drumuri expres aflate în execuție. Prioritatea noastră, a Guvernului Ludovic Orban, a fost încă din primele zile de la preluarea  mandatului ca toate proiectele așteptate de către români să nu mai fie simple linii trasate pe diverse hărți, frumos colorate. Pentru că nu pe proiectele rămase la stadiul de intenție pot circula românii. De aceea ne-am propus, încă de la început, să accelerăm proiectele care stagnau de atâta timp, să le finalizăm cât mai repede și să demarăm noi proiecte. Astăzi, prin semnarea acestui contract, demarează o nouă secțiune din mult aștepta Autostradă Sibiu – Pitești.  Chiar dacă sunt multe probleme cu care ne confruntăm din cauza noului coronavirus, am văzut în ultimele luni că antreprenorii din zona infrastructurii au găsit soluțiile necesare pentru ca lucrul pe șantiere să continue, ceea ce va face ca multe dintre termenele de finalizare asumate, să fie respectate. Am zis și o repet: bani pentru investiții avem așa că toți antreprenorii trebuie să își facă treaba. Îi reamintesc antreprenorului că are în noi un partener serios, care va plăti la timp facturile, dar care va cere aceeași seriozitate și în efectuarea lucrărilor și respectarea termenelor” a spus ministrul Lucian Bode.

Editor: News National

Editor online: News National

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

OBIECTIVELE CARE OPEREAZĂ CU VALORI, VERIFICATE DE POLIȚIA ROMÂNĂ  

mar mai 12 , 2020
OBIECTIVELE CARE OPEREAZĂ CU VALORI, VERIFICATE DE POLIȚIA ROMÂNĂ    În primele 3 luni ale acestui an, au fost evaluate măsurile de securitate fizică la peste 11.000 de obiective. Rezultatele verificărilor reliefează că 86,39% de unități au implementat cerințele de securitate fizică în termenul de conformare. Pentru deficiențele constatate, au […]