CERCETAȚI PENTRU INFRACȚIUNI INFORMATICE

CERCETAȚI PENTRU INFRACȚIUNI INFORMATICE

 La data de 15 mai 2020, polițiștii din cadrul Direcției de Combatere a Criminalitații Organizate împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au efectuat trei percheziții domiciliare, la adresele unor persoane bănuite de atacuri informatice de tip „defacement” împotriva unor site-uri web aparţinând mai multor instituţii publice şi private din România.

O percheziție a fost efectuată în  Republica Moldova, cu sprijinul autorităților locale.

 Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie – martie 2020, mai multe persoane ce fac parte dintr-un grup cunoscut în mediul online ar fi realizat atacuri informatice de tip „defacement” împotriva unor site-uri web aparţinând mai multor instituţii publice şi private din România.

 

Practic, atacul de tip defacement este un atac asupra unui web-site care constă în înlocuirea neautorizată a interfeţei paginii web prin exploatarea unor vulnerabilităţi de securitate cibernetică. Elementele grafice introduse pot conţine mesaje prin care se motivează atacul, autorul sau gruparea care a efectuat atacul, alte date compromise (precum conturi de utilizator şi parole) sau eventuale link-uri către alte site-uri.

În urma unui atac de tip defacement, forma legitimă a site-ului web este inaccesibilă, fiind necesară restaurarea lui, precum şi verificarea breşelor de securitate care au permis atacul.

Aceste tipuri de atacuri se încadrează în tipologia hacktivism, ce presupune folosirea unor atacuri cibernetice cu scopul de a transmite mesaje de protest, în contextul unui eveniment politic, social sau economic.

Persoanele bănuite vor fi aduse, în baza mandatelor de aducere, la sediul D.I.I.C.O.T.- Structura Centrală în vederea audierii și dispunerii măsurilor procesuale.

Activitatea s-a desfășurat cu sprijinul specializat din partea Serviciului Român de Informații.

Editor News National

Editor online: News National

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

Ministerul Educației și Cercetării finanțează proiecte în cadrul Programului „Cercetarea fundamentală și de frontieră”

vin mai 15 , 2020
Ministerul Educației și Cercetării finanțează proiecte în cadrul Programului „Cercetarea fundamentală și de frontieră” Ministerul Educației și Cercetării a aprobat lansarea competiției 2020 pentru Proiecte de Cercetare Exploratorie (PCE) din cadrul Programului 4 – Cercetare fundamentală și de frontieră, Planul Naţional de Cercetare-Dezvoltare şi Inovare pentru perioada 2015-2020 (PNCDI III). Proiectele de Cercetare […]