În perioada stării de urgență, *peste 5.000 de pompieri* au fost zilnic la datorie pentru asigurarea răspunsului optim

În perioada stării de urgență, *peste 5.000 de pompieri* au fost zilnic la datorie pentru asigurarea răspunsului optim la solicitările venite din partea cetățenilor.

Echipajele operative, împreună cu medici și asistenți, au depus eforturi susținute pentru acordarea primului ajutor și salvarea persoanelor aflate în situații dificile.

Misiunile pompierilor au fost acoperite cu *peste 3.400 mijloace tehnice* destinate gestionării cu eficiență a intervențiilor care au presupus stingerea incendiilor, recuperarea și salvarea persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat.

Totodată, răspunsul la urgențele medicale a fost asigurat de *peste 400 echipaje SMURD*, care încadrează autospeciale pentru transport victime multiple, ambulanțe de prim ajutor și terapie intensivă mobilă, motociclete SMURD și ambulanțe pentru transport neonatologic.

De asemenea, în perioada 22 martie – 17 mai, pentru gestionarea situațiilor apărute pe fondul infectării cu noul tip de coronavirus, pompierii salvatori au efectuat *peste 34.000 misiuni de transport persoane* către diverse unități spitalicești, centre de carantină și locații de izolare.

Conform protocoalelor medicale specifice, în perioada de referință *echipajele CBRN* (care intervin în misiuni cu risc chimic, biologic, radiologic și nuclear) au executat *17.156 misiuni de decontaminare* a personalului și a tehnicii de intervenție, acțiuni obligatorii pentru asigurarea protecției echipajelor operative și a persoanelor afectate.

De la debutul stării de urgență, *efectivele IGSU au instalat 371 de corturi*, la nivel național, destinate triajului medical la unități de primiri urgente, fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei, respectiv asigurării solicitărilor pentru suplimentarea spațiilor de carantină.

Pompierii salvatori rămân în continuare la datorie pentru acordarea sprijinului autorităților administrației publice locale și centrale, dar și a populației aflată la nevoie, iar dinamica situațiilor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național și vor fi dispuse măsuri imediate, pentru optimizarea reactiei la solicitarile cetățenilor.

De asemenea, pentru eficientizarea intervențiilor, la nivelul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției (CNCCI), gestionarea urgențelor și a problematicii Covid – 19, pe domeniile de specialitate impuse, va fi asigurată în regim operativ, 24 de ore din 24.

Editor online: News National

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

Convorbirea telefonică a Președintelui României, Klaus Iohannis, cu Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen

lun mai 18 , 2020
Convorbirea telefonică a Președintelui României, Klaus Iohannis, cu Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut luni, 18 mai a.c., o convorbire telefonică cu Președintele Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen. Discuția s-a axat, în principal, pe propunerile pe care Comisia Europeană urmează […]