Lucian Bode: ”Unul dintre coridoarele europene prinde contur, nu doar pe hârtie, ci și prin acțiuni concrete”

Lucian Bode: ”Unul dintre coridoarele europene prinde contur, nu doar pe hârtie, ci și prin acțiuni concrete”

 

Ministrul Lucian Bode a participat astăzi, 18 iunie 2020, alături de Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației la semnarea de către managementul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR și reprezentanții INGENIERIA ESPECIALIZADA OBRA CIVIL E INDUSTRIAL S.A. a contractului de servicii „Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru obiectivul Drum Expres Focșani – Brăila”.

Contractul în valoare de 15.001.446,99 Lei, fără TVA, cu finanțare asigurată din  fonduri europene nerambursabile, are o perioadă de 24 luni de la Data de Începere a contractului, din care:

  • 14 luni pentru elaborarea studiului de fezabilitate,
  • 3 luni pentru realizarea proiectului pentru autorizarea lucrărilor de construire,
  • 3 luni pentru elaborarea proiectului tehnic de execuție,
  • 4 luni pentru acordarea serviciilor de asistență tehnică Beneficiarului.

Serviciile aferente acestui contract constau în:

  • Elaborarea Studiului de Fezabilitate, ținând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislației în vigoare (norme, normative, standarde, legi etc.);
  • Întocmirea documentației suport și Asistență acordată Autorității Contractante pentru depunerea și susținerea aplicației de finanțare;
  • Realizarea Proiectului pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC) și asistență tehnică până la obținerea autorizației de construcție de către Autoritatea Contractantă;
  • Elaborarea Proiectului Tehnic de Execuție (PTE), ținând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislației în vigoare (norme, normative, standarde, legi etc.);
  • Întocmirea Documentației de atribuire a contractului de execuție lucrări;
  • Asistență tehnică acordată Autorității Contractante în perioada derulării procedurii de licitație pentru execuție lucrări.

“În urmă cu câteva zile am fost la Brăila și Galați împreună cu Prim-Ministrul, Ludovic Orban și alți colegi din guvern unde am discutat despre proiectele de infrastructură din zona județelor Brăila, Galați și Tulcea. Ca o sinteză a ceea ce am spus și acolo, în acest moment,  MTIC prin CNAIR derulează un contract de circa 500 mil. euro aferent Podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila și suntem în analiză de oferte privind proiectarea si execuția pentru alte 2 obiective în valoare de 300 mil. euro și mă refer aici la Varianta Ocolitoare a municipiului Galați și Drumul expres Brăila – Galați.. Estimăm că cele 2 contracte vor fi semnate, unul la sfârșitul lunii iulie, iar celălalt la începutul lunii august 2020. Aceste proiecte sunt necesare pentru a lega Podul de la Brăila de rețelele principale de transport, în speță de Coridoarele pan-europene IV și IX.

Astfel, ritmul pe care l-am impus managementului CNAIR a determinat semnarea de la începutul anului a contractelor pentru studiul de fezabilitate și proiect tehnic pentru drumul expres Buzău – Brăila (în 21 februarie 2020), drumul expres Brăila – Tulcea (21 mai 2020). Mai vorbim aici și de  varianta de ocolire Tecuci, obiectiv pe care l-am găsit ”îngropat” în sertarele Ministerului și ale CNAIR. În cazul acestui obiectiv, suntem în proces de finalizare a expertizelor şi până la sfârșitul acestui an vom relicita execuţia acestui tronson de 7 km.

Ne rămân două obiective, care vor face posibil coridorul IX, respectiv: Drumul expres Constanța – Tulcea cu o lungime de 112 km și Drumul expres Focşani-Brăila-Galaţi, unde intră şi varianta ocolitoare Galaţi. În cazul Drumului expres Constanța – Tulcea, în luna iulie va fi semnat  contractul pentru studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic.

Astăzi mă bucur să particip alături de colegul meu, Ion Ștefan ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației la semnarea contractului pentru Drumul Expres Focșani – Brăila. Așa cum am spus și am și demonstrat că dacă există voință politică, proiectele de infrastructură așteptate de români pot deveni realitate. În doar câteva luni proiectele de infrastructură care leagă județele Brăila, Galați și Tulcea de rețelele europene au intrat pe făgașul normal al lucrurilor”, a declarat ministrul Lucian Bode.

 

Editor online: News National

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

MAE: Revenirea în țară a 54 de cetățeni români din Regatul Țărilor de Jos

joi iun. 18 , 2020
Revenirea în țară a 54 de cetățeni români din Regatul Țărilor de Jos   În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate și care au fost afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor […]