CNA: Sancționarea postului Etno TV cu somație publică

Întrunit în ședința publică din data de 25.06.2020, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate ca urmare a sesizărilor primite și a decis sancționarea postului Etno TV cu somație publică, deoarece nu au fost respectate dispozițiile art. 91 alin. (1) lit. c) și d) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual  la difuzarea emisiunii „Câștigați acum” (monitorizare: 03, 23, 30 și 31.05.2020; 06 și 13.06.2020). Potrivit prevederilor mai sus-menționate, „Concursurile interactive pot fi difuzate în cadrul programelor audiovizuale numai dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii: (…) c) nu presupun taxă de participare directă sau disimulată, cum ar fi suprataxa percepută de serviciile de telefonie cu valoare adăugată; d) respectă regulile informării corecte”.

De asemenea, Consiliul a aprobat solicitările de licențe audiovizuale prin rețele de comunicații electronice ale societății PHG MEDIA INVEST SRL București pentru difuzarea națională prin satelit și prin rețele de comunicații electronice a serviciilor de programe Realitatea Sportivă și Realitatea Star, precum și ale societății ALPATVAR 2008 SRL Siculeni/Harghita pentru difuzarea locală prin rețele de comunicații electronice a serviciului de programe Amadé TV din Siculeni (exclusiv videoext în limba maghiară).

 

Editor online: News National

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

Militari americani felicitați de conducerea MApN

joi iun. 25 , 2020
Militari americani felicitați de conducerea MApN Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, au conferit embleme de onoare atașatului militar al Statelor Unite ale Americii la București, colonelul Scott A. Weston, precum și locotenent-colonelului Casey Drew Shuff și maiorului Aaron David Selph din […]