Primirea de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a ambasadorului SUA la București, Adrian Zuckerman

Primirea de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a ambasadorului SUA la București, Adrian Zuckerman

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu l-a primit joi, 25 iunie 2020, pe ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman.

Cei doi oficiali au reiterat satisfacția pentru nivelul excelent al cooperării România-SUA, atins la celebrarea a 140 de ani de relații diplomatice bilaterale. În context, ministrul afacerilor externe a salutat initiativele care promovează această aniversare la nivelul ambelor camere ale Congresului SUA.

Au fost trecute în revistă evoluțiile recente care dau consistență Parteneriatului Strategic România-SUA, precum cooperarea în domeniul securității și apărării, securităţii energetice și aprofundarea dialogului în ceea ce privește combaterea traficului de persoane și protejarea drepturilor de proprietate intelectuală.

Totodată, a fost discutată și cooperarea bilaterală în contextul pandemiei de COVID-19, cu evidentierea impactului deosebit de pozitiv pe care l-a produs în SUA echipa medicală militară din România, care s-a deplasat în statul Alabama pentru schimb de bune practici și susținerea eforturilor de combatere a pandemiei.

Cu prilejul întâlnirii au fost abordate și alte subiecte de actualitate aflate pe agenda comună, cu accent pe evoluțiile din zona Mării Negre și cooperarea regională, în special în cadrul Inițiativei celor Trei Mări. 

Ministrul Bogdan Aurescu și ambasadorul Adrian Zuckerman au convenit menținerea unui dialog constant și aprofundat în următoarea perioadă pe toate aceste teme de interes comun. 

 

Editor online: News National

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

ANAF: România a devenit membru al Consiliului Executiv al IOTA

joi iun. 25 , 2020
România a devenit membru al Consiliului Executiv al IOTA                România, prin A.N.A.F., a devenit membru al Consiliului Executiv al  Organizaţiei Intra-Europene a Administrațiilor Fiscale (IOTA), alături de administrațiile fiscale din Austria, Belgia, Elveția, Franța, Grecia (în calitate de președinte al organizației), Italia, Ungaria și Suedia, în urma votului […]