Primii 12 kilometri de autostradă care se vor construi în Sălaj, între localităţile Zimbor şi Poarta Sălajului”

Lucian Bode: ”Astăzi, asistăm la un moment istoric în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii de transport rutier din judeţul Sălaj. Mă refer la semnarea primului contract de proiectare şi execuţie a primei secţiuni de autostradă din judeţul Sălaj. Este vorba despre primii 12 kilometri de autostradă care se vor construi în Sălaj, între localităţile Zimbor şi Poarta Sălajului”

 

În prezența ministrului Lucian Bode și a Prim-Ministrului Ludovic Orban, a avut loc, astăzi, 26 iunie 2020, la sediul Prefecturii Sălaj, semnarea de către conducerea CNAIR a contractului de proiectare și execuție pentru Autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea Secțiunea 3B: Mihaiesti – Suplacu de Barcău, Subsecțiunea 3B2: Zimbor – Poarta Sălajului (km 13+260 – km 25+500) cu ofertantul câștigător: ASOCIEREA SC SA&PE CONSTRUCT SRL – SC SPEDITION UMB SRL – SC TEHNOSTRADE SRL.

Contractul, în valoare de 680.405.395,28 lei fără TVA, are prevăzută o perioadă de 12 luni pentru proiectare, 24 de luni pentru execuția lucrărilor și 10 ani perioada de garanție a lucrărilor.

Traseul Subsecțiunii 3B2 începe după intersecția Autostrăzii  Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea cu DN 1G km 13+260 (Huedin – Zimbor – Tihau (DN 1G)),  apoi traseul autostrăzii se înscrie între dealurile Fânețelor și Lupului, în lungul văii Capusu, intersectează, în Valea Glodului, DC 56 între localitățile Bercea și Santa Mana, îndreptându-se către nord până la intersecția cu DJ 108A (Romanasi – Agrij), la vest de localitatea Poarta Sălajului.

La finalul Subsecțiunii 3B2, la km 25+280, se va amenaja o intersecție giratorie provizorie, necesară accesării sectorului de autostradă din DN 1F, prin intermediul unui drum local, până în momentul dării în exploatare a Subsecțiunii 3B3, Poarta Sălajului – Zalău.

”La 17 ani de la semnarea contractului Bechtel, când ne propuneam să realizăm 415 kilometri de autostradă între Braşov şi Oradea și la şapte ani de la rezilierea acelui contract, când reuşisem să dăm în circulaţie 51 de kilometri de autostradă, astăzi, pot să afirm cu toată responsabilitatea că, Autostrada Transilvania prinde viaţă în judeţul Sălaj. Am spus-o şi o repet, cu argumente, ori de câte ori am ocazia, o spun şi astăzi: anul 2020 este anul Autostrăzii Transilvania. Şi când spun acest lucru mă refer la faptul că vom da în trafic în acest an 25 de kilometri din Autostrada Transilvania, sectoarele Iernut-Cheţani şi Biharia – Borş. Au fost semnate contractele pentru proiectare şi execuţie pentru alţi 52 de kilometri din Autostrada Transilvania. Mă refer la Târgu Mureş-Ungheni, astăzi Zimbor-Poarta Sălajului şi Chiribiş-Biharia, în urmă cu câteva zile, pe 12 iunie la Oradea. Mai spun un lucru în susţinerea afirmaţiilor mele: toate tronsoanele cuprinse între Nădăşelu şi Borş au fost deblocate. Tot ceea ce am prezentat aici s-a întâmplat din noiembrie 2019 până astăzi. Când spus că au fost deblocate, spun că Nădăşelu-Zimbor, cei 30 km, are termen pentru depunerea ofertelor 6 iulie. Peste câteva zile vom cunoaște și cine sunt ofertanții, iar contractul, dacă nu vor exista contestaţii, îl vom semna în luna septembrie, anul acesta.

Între Poarta Sălajului şi Zalău, respectiv Zalău – Nușfalău cei 41 km, inclusiv tunelul Meseş, avem termen de depunere a ofertelor septembrie 2020. Aici vom avea o etapă de preclasificare ţinând cont de etapele lucrărilor, inclusiv la tunelul Meseş. O veste bună, pentru Nuşfalău-Suplacu de Barcău, cei 14 km, vom anunţa câştigătorul licitaţiei săptămâna viitoare.

Şi, nu în cele din urmă, la Suplacu de Barcău-Chiribiş cei 27 km am reluat licitaţia. Documentaţia este la ANAP şi sunt convins că în cel mai scurt timp vom intra în linie dreaptă cu procedura de licitaţie şi pentru acest tronson.

Faptul că Guvernul Ludovic Orban susţine investiţiile, a devenit o axiomă. Vă dau numai un argument la ceea ce am spus mai devreme, Institutul Naţional de Statistică a dat publicităţii un raport, în urmă cu câteva zile: pe trimestrul I al anului 2020 investiţiile nete, realizate în economie, s-au cifrat la 18,4 miliarde de lei. Cu 5 % mai mult decât în perioada similară a anului trecut, ceea ce înseamnă cel mai înalt nivel de plăţi din ultimii 10 ani.

O altă  veste bună, pentru că Guvernul Ludovic Orban nu lasă pe nimeni în urmă și pentru că ne dorim o dezvoltare la nivelul tuturor regiunilor din România, vă anunţ, astăzi, aici, la Zalău, faptul că s-a finalizat procedura de atribuire a contractului de proiectare şi execuţie pentru Drumul expres Craiova-Piteşti, tronsonul 3”, a declarat ministrul Lucian Bode.

 

Editor online: News National

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

Simona Maierean este prima femeie pilot comandant de aeronavă în cadrul Heavy Airlift Wing din Europa  

vin iun. 26 , 2020
Simona Maierean este prima femeie pilot comandant de aeronavă în cadrul Heavy Airlift Wing din Europa   Locotenent-comandorul Simona Maierean, pilot pe aeronave de tip C-17 Globemaster III în cadrul Unității Multinaționale de Transport Strategic (Strategic Aircraft Capability – SAC) din Baza Aeriană Papa din Ungaria, a devenit, începând de […]