Secretarul de stat pentru relații interinstituționale, Daniela Gîtman, a participa la ședința Consiliului Director al Comisiei Fulbright Româno-Americane

Participarea secretarului de stat pentru relații interinstituționale, Daniela Gîtman, la ședința Consiliului Director al Comisiei Fulbright Româno-Americane

 

Secretarul de stat pentru relații interinstituționale, Daniela Gîtman, a participat joi, 25 iunie 2020, la ședința Consiliului Director al Comisiei Fulbright Româno-Americane, prezidată de ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman.

Participanții au trecut în revistă activitățile derulate de Comisia Fulbright în perioada februarie – iunie 2020 și, în contextul pandemiei de COVID-19, au discutat despre acțiunile care ar putea fi organizate până la sfârșitul anului. De asemenea, au fost analizate posibilitățile de aplicare a programelor și proiectelor înscrise pe agenda Comisiei în anul 2021, între care The Fulbright Visiting Scholar Program 2021-2022 și The Hubert H. Humphrey Fellowship Program 2021-2022.

Secretarul de stat Daniela Gîtman a salutat disponibilitatea părții americane de a permite continuarea Programului Fulbright 2019-2020, în baza căreia bursierii români au avut posibilitatea de a-și încheia proiectele de studiu și de cercetare în cadrul universităților din SUA, în pofida situației speciale create de pandemie.

 

Informații suplimentare

Bursele Fulbright sunt principalul program internațional de schimburi în domeniile educației și științei derulat de guvernul SUA. A fost înființat în 1946, la inițiativa senatorului J. William Fulbright – congresmenul cu cea mai îndelungată activitate din istoria Comisiei pentru Relații Externe a Senatului American.

În România, programul a început în 1960 și de atunci până în prezent au beneficiat de bursele Fulbright peste 3000 de studenți, profesori și cercetători. Din 1992, programul a fost administrat de Comisia Fulbright Româno-Americană, condusă de un Consiliu Director ai cărui co-președinți onorifici sunt ministrul afacerilor externe al României și ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București.

Editor online: News National

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

ANCOM: ANUNT DE PUBLICITATE

vin iun. 26 , 2020
ANUNȚ DE PUBLICITATEPRIVIND CUMPĂRAREA UNUI IMOBIL CU DESTINAȚIA DE SEDIU PENTRU AUTORITATEA NAȚIONALĂ PENTRU ADMINISTRARE ȘI REGLEMENTARE ÎN COMUNICAȚII 1.    AUTORITATEA NAȚIONALĂ PENTRU ADMINISTRARE ȘI REGLEMENTARE ÎN COMUNICAȚII, cu sediul în București, str. Delea Nouă, nr. 2, sector 3; e-mail: ancom@ancom.ro, web: www.ancom.ro, în calitate de autoritate contractantă.               2.    OBIECTUL […]