Primarul Dan Tudorache: Spitalul “Sfântul Vasile cel Mare” va schimba fața Sectorului 1 și a întregului București

Primarul Dan Tudorache: Spitalul “Sfântul Vasile cel Mare

va schimba fața Sectorului 1 și a întregului București

Spitalul “Sfântul Vasile cel Mare” va fi construit în Sectorul 1 și va fi cel mai modern spital de urgență din București, o unitate medicală de categoria IA. În incinta viitorului spital se vor reloca Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri și Secția de Pediatrie a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”.

Unitatea medicală va avea subsol, parter și cinci etaje, 1015 paturi, 37 de săli de operație și 60 de linii de gardă. De asemenea, va mai avea și două heliporturi care vor ușura accesul pacienților în stare gravă, o clădire independentă care va asigura 698 de locuri de parcare pentru autoturisme, săli și laboratoare pentru cercetare și învățământ, iar între stația de metrou și spital va exista o pasarelă.

 

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat duminică, 28 iunie 2020, într-o conferință de presă, că: “Spitalul este o necesitate pentru București, un proiect de suflet, și, împreună cu Ministerul Sănătății, a fost stabilit numărul de paturi. Este primul spital de stat, de o asemenea anvergură, care se va construi în ultimii 30 de ani”.

 

Licitația pentru construirea Spitalului “Sfântul Vasile cel Mare” din Sectorul 1 a demarat la sfârșitul lunii decembrie 2019, iar 30 iulie 2020 este data limită de depunere a ofertelor. Până în prezent 30 de firme internaționale au solicitat clarificări despre acest proiect. Costul proiectului se ridică la jumătate de miliard de euro.

 

Spitalul va deservi locuitorii Sectorului 1 și ai Capitalei, dar și zona de Sud a României. “Este primul spital de stat care se va contrui de o asemenea anvergură în ultimii 30 de ani”, a mai declarat Dan Tudorache.

 

Spitalul va fi construit în trei ani pe Șoseaua București-Târgoviște Nr. 10, Sector 1. Perioada de garanție este de minimum 60 de luni, iar durata minimă a perioadei de proiectare și execuție este de 18 luni (din care proiectare – 4 luni, iar execuția – 14 luni).

 

Editor online: News National

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

Aniversarea a 100 de ani de relații diplomatice româno-finlandeze

Dum iun. 28 , 2020
Aniversarea a 100 de ani de relații diplomatice româno-finlandeze  Ministerul Afacerilor Externe salută aniversarea, la 28 iunie 2020, a 100 de ani de relații diplomatice româno-finlandeze și își exprimă dorința de a consolida, în continuare, cooperarea româno-finlandeză în plan bilateral, european și global. Relațiile româno-finlandeze sunt foarte bune, dezvoltându-se constant […]