Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a participat la lansarea Alianței UE pentru Hidrogen Curat

Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a participat la lansarea Alianței UE pentru Hidrogen Curat

 

                Pe 8 iulie 2020 s-a lansat Alianța UE pentru Hidrogen Curat – EU Clean Hydrogen Alliance, o inițiativă a Comisiei Europene pentru promovarea producției de gaze curate, fără emisii de dioxid de carbon in timpul producției, distribuției și utilizării.

                Prof. univ. dr. ing. Costel STANCA, director general al CN APM SA Constanța, a participat la conferința de lansare a alianței, eveniment deschis de Frans Timmermans, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene, cu prezentarea viziunii europene asupra utilizării hidrogenului curat până în 2030.

                Această lansare este inclusă într-un set de inițiative ale Comisiei Europene care marchează recunoașterea hidrogenului ca element cheie al sistemului energetic european complet integrat: strategia UE privind hidrogenul, integrarea inteligentă a sistemului energetic și Alianța UE pentru Hidrogen Curat.

                CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța și-a manifestat interesul de a deveni parte activă a Alianței pentru Hidrogen Curat, care va gestiona pachetul de investiții în proiectele care vor avea ca obiectiv implementarea tehnologiei obținerii, depozitării și transportării energiei verzi cu ajutorul hidrogenului. Hidrogenul va fi mai mult decât o marfă internațională în sine, ci va deveni și modalitatea de transport preferată a energiei in viitor.

                În strategia pe termen mediu și lung a porturilor maritime românești sunt incluse proiecte green de investiții, axate pe producerea de energii alternative, prietenoase cu mediul.

                Uniunea Europeană vizează, în domeniul hidrogenului, asigurarea condițiilor egale pentru diferiți transportatori de energie, un nivel de electrificare mai mare pentru sectoarele end-use, un sistem energetic mai flexibil, descentralizat și digitalizat, utilizarea combustibililor alternativi, inclusiv a hidrogenului, și crearea unui sistem energetic multidirecțional.

                De asemenea, se va avea în vedere dezvoltarea sincronizată a coridoarelor de transport TEN-T cu coridoarele energetice TEN-T, precum și revizuirea Directivei privind Instalarea Infrastructurii pentru Combustibili Alternativi (DAFI) pentru a impulsiona utilizarea hidrogenului în sectorul mobilității. 

Editor: News National

Editor online: News National

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

CERCETAȚI PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ

joi iul. 9 , 2020
CERCETAȚI PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ  La această oră, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalități Economice din Vrancea efectuează 19 percheziții, în județul Vrancea, la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane fizice bănuite de evaziune fiscală în domeniul materialelor reciclabile. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de peste 10 […]