Participarea conducerii MApN la „Black Sea and Balkans Security Forum 2020”

Participarea conducerii MApN la „Black Sea and Balkans Security Forum 2020”

 

Conducerea Ministerului Apărării Naționale va participa, în zilele de 4 și 5 septembrie, la cea de-a patra ediție a „Black Sea and Balkans Security Forum”, eveniment organizat de New Strategy Center la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București. 

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a fost invitat să participe vineri, 4 septembrie, la panelul cu tema „De ce contează Marea Neagră? Ce putem face pentru o regiune mai sigură?”, alături de ministrul apărării din Ucraina, Andriy Taran, și de fostul comandant suprem al Forţelor Aliate din Europa, generalul (r) Philip M. Breedlove.

Tot astazi, șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, va participa alături de comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa, generalul Tod D. Wolters, la panelul „Provocări emergente de securitate pentru flancul estic al NATO: Anticiparea imprevizibilului”.

De asemenea, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, generalul-maior Viorel Pană, va lua parte la sesiunea dedicată temei „Spațiu: cooperare, rivalitate sau confruntare? Cum putem evita un război stelar?”.

          Sâmbătă, 5 septembrie, secretarul de stat şi şef al Departamentului pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, va participa la panelul „Industria de apărare a UE și proiectele PESCO în perioada de criză. Oportunități pentru Europa de Est”.

                                                                        *  *  *

“Black Sea and Balkans Security Forum” este un forum regional de securitate care aduce în România invitați cu o vastă experiență profesională, pentru a dezbate provocările clasice și emergente de securitate din zona Mării Negre și regiunea Balcanilor.

Înalţi oficiali români şi străini, oficiali ai NATO şi UE, reprezentanţi ai instituţiilor cu responsabilităţi în domeniul relaţiilor externe şi securităţii naţionale, alături de invitaţi din zona academică din țară și străinătate vor dezbate teme de interes pentru securitatea României şi a zonelor învecinate.

Evenimentul este organizat de New Strategy Center în parteneriat cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București și cu sprijinul instituțional al Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Afacerilor Externe.

 

Editor online: Florina Manea

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

Atenționare de călătorie in Republica Elenă – pericol ridicat de incendii

vin sept. 4 , 2020
Atenționare de călătorie in Republica Elenă – pericol ridicat de incendii Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau intenționează să călătorească în Republica Elenă că autoritățile elene au emis o avertizare de incendiu pentru ziua de vineri, 4 septembrie 2020. Din cauza temperaturilor ridicate și a vântului […]
Sigla-Ziarul-News-2020