Contractul pentru proiectarea și execuția sectorului de autostradă Nușfalău – Suplacu de Barcău a fost semnat!

Astăzi, 5 septembrie 2020, în prezența ministrului Lucian Bode, a primarului Municipiului Oradea, Ilie Bolojan și a autorităților locale, conducerea Companiei Naționale Administrarea Infrastructurii Rutiere a semnat contractul de “Proiectare și execuție Autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, Secțiunea 3B: Mihăiești – Suplacu de Barcău, Subsecțiunea 3B5: Nușfalău – Suplacu de Barcău (km 66+500 – km 80+054.044)” cu antreprenorul NUROL INSAAT VE TICARET A.S.

Contractul în valoare de 384.138.887,89 lei fără TVA are ca sursă de finanțare fonduri europene nerambursabile și prevăzută o durată de 24 luni, din care: 6 luni perioada de proiectare și 18 luni perioada de execuție a lucrărilor. Totodată a fost stabilită și o perioadă de garanție a lucrărilor 10 ani.

Secțiunea 3B se situează pe teritoriul județelor Cluj și Sălaj, între localitățile Topa Mică, comuna Sânpaul, județul Cluj și Marca, județul Sălaj.

În cadrul contractului vor fi realizate următoarele structuri majore:

  • Nod rutier Nușfalău km 67+500 (intersecție cu DN1H)
  • 7 Pasaje peste autostradă
  • 6 Poduri peste autostradă
  • Parcare de scurtă durată la km 69+150
  • Punct de sprijin pentru întreținere km 69+240
  • Bretea de întoarcere
  • Varianta de circulație pe DN1H
  • Restabiliri legături rutiere

”În primul rând îi felicit pe reprezentanții CNAIR și pe cei ai antreprenorului pentru contractul semnat, dar le și spun că greul de abia acum începe. Graficul asumat prin contract trebuie respectat la virgulă și sper că  antreprenorul ne face și surpriza plăcută de a termina lucrările mai devreme decât termenul din contract. Noi, prin CNAIR, ne vom asigura că plățile vor fi la zi și că lucrările vor fi de calitate. Cred că știți, dar cu această ocazie subliniez, faptul că trebuie să vă organizați astfel încât să nu existe întârzieri. Orice problemă care va ține de competența Ministerului, fiți siguri că vom găsi soluția legală să o rezolvăm. De aceea vă urez succes, iar de când veți începe lucrările fiți convinși că o să ne întâlnim foarte

Editor online: Florina Manea

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti  au acţionat pe raza sectorului 4

sâm sept. 5 , 2020
ACȚIUNI DE CONTROL  În cursul zilei de ieri, 04 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti  au acţionat pe raza sectorului 4 pentru verificarea modului de respectare a măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS-Cov2, fiind constatate mai multe încălcări ale […]