Cetățenii din cartierul Chitila scapă de focarul de infecție de pe strada Munteniei

Cetățenii din cartierul Chitila scapă de focarul de infecție

de pe strada Munteniei

Dan Tudorache: “Legea trebuie modificată de urgență. Nu putem aștepta doi  ani pentru  a igieniza după persoane certate cu curățenia”

                    După aproape doi ani de luptă în instanță, cetățenii din Cartierul Chitila scapă de focarul de infecție din curtea imobilului situat la intersecția Str. Munteniei cu Str. Străbună. În această dimineață, echipe ale Companiei Romprest, Administrației Domeniului Public Sector 1, sprijinite de efective ale Poliției Locale Sector 1, Jandarmeriei și Poliției Naționale au început îndepărtarea muntelui de gunoi de pe acel teren, precum și salubrizarea curții.

                    Instanța de judecată a dat câștig de cauză cetățenilor și a autorizat Poliția Locală Sector 1 să procedeze la salubrizarea și igienizarea terenului din Str. Munteniei. Cheltuielile cu această acțiune vor fi imputate proprietarului care a refuzat să facă curățenie de bunăvoie.

 

                    “În sfârșit, după o lungă perioadă de eforturi, reușim să rezolvăm această problemă de mediu cu care se confruntau cetățenii din acest cartier și să scăpăm locuitorii de acest focar de infecție. Am putut interveni abia acum să igienizăm și să salubrizăm curtea pentru că a trebuit să așteptăm doi ani hotărârea instanței. O să vorbesc cu colegii mei din parlament, pentru că legea trebuie modificată de urgență. Nu putem aștepta doi  ani pentru a igieniza după persoane  certate cu curățenia”, a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

                    De 20 de ani o familie din cartierul Chitila aduna gunoi în curtea imobilului aflat la intersecția Str. Munteniei cu Str. Străbună și în cele șase autovehicule ale sale, provocând nenumărate neplăceri locuitorilor din zonă.

                    Inițial, Primăria Sectorului 1, prin Poliția Locală, a încercat să intervină pe cale amiabilă, dar fără nici un rezultat. Ulterior, polițiștii locali de la Sectorul 1 au aplicat proprietarului nu mai puțin de 14 amenzi contravenționale, pe care acesta le-a achitat, însă fără să se conformeze și să facă curățenie.

Editor online: Florina Manea

Editor online: Florina Manea

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

Delegația Blocului Național Sindical, condusă de domnul Dumitru Costin, Președinte BNS se va intalni cu Primul Ministru, domnul Ludovic Orban

mar sept. 8 , 2020
Mâine, 09.09.2020, începând cu ora 09,00, la sediul Guvernului va avea loc o întâlnire între Primul Ministru, domnul Ludovic Orban și mai mulți miniștri ai Guvernului, pe de o parte și o delegație a Blocului Național Sindical, condusă de domnul Dumitru Costin, Președinte BNS. Întâlnirea are loc la solicitarea BNS, […]