Unitatea de Integrare a Forțelor NATO, la a cincea aniversare

Unitatea de Integrare a Forțelor NATO, la a cincea aniversare

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, și șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdilă, au participat marți, 8 septembrie, la sediul Statului Major al Forțelor Terestre, la ceremonia prilejuită de împlinirea a 5 de ani de existență a Unității de Integrare a Forțelor NATO în România (NATO Force Integration Unit – NFIU) – structură multinațională NATO aflată pe teritoriul României.

După primirea raportului și intonarea imnurilor NATO și României, comandantul NFIU, locotenent-colonelul Sorin-Gheorghe Șoană a oferit, în semn de recunoștință, foștilor comandanți ai structurii, placheta NFIU România. În continuare, a fost conferită Emblema de Onoare a Forțelor Terestre, personalului care a activat în cadrul NFIU încă de la înființarea acestei unități.

 În alocuțiunea sa, secretarul de stat Simona Cojocaru a evidențiat rolul esențial pe care îl are această structură, în implementarea planurilor operaționale la nivelul Alianței.

„Postura de descurajare și apărare colectivă rămâne esențială pentru securitatea comună, fiind prioritară continuarea consolidării acesteia, context în care structura NFIU reprezintă un facilitator important. Personalul militar internațional și român care cooperează în cadrul acestei structuri reprezintă o declarație de unitate și solidaritate a NATO. Acționând împreună în acest mediu multinațional reprezintă o bună oportunitate de a învăța unul de la celălalt, de a aprofunda cunoașterea și înțelegerea realităților din actualul context de securitate.”

La rândul său, șeful Statului Major al Forțelor Terestre Române, a reliefat faptul că NFIU s-a dovedit a fi o punte sigură între forțele NATO și România, care a demonstrat permanent că este în măsură să își îndeplinească obligațiile asumate și misiunile încredințate.

* * *

Decizia pentru înființarea acestui comandament pe flancul estic al Alianței a fost luată la Summit-ul din Țara Galilor din 2014, unde a fost aprobat Planul de Reacție Rapidă, care cuprinde o serie de măsuri de apărare colectivă.

NFIU este o prezență permanentă a Alianței pe teritoriul României. Coordonarea dislocării rapide a forțelor NATO cu un nivel de relație foarte ridicat,  identificarea nevoilor logistice și de transport ale acestora și asigurarea legăturii dintre forțele Alianței și România, fac parte din paleta de misiuni pe care această structură le are de îndeplinit.

Amprenta multinațională a acestei structuri o reprezintă militarii care provin din 12 țări contribuitoare: Albania, Bulgaria, Germania, Grecia, Ungaria, Polonia, Portugalia, Spania, Turcia, Marea Britanie, Statele Unite Ale Americii și România.

Editor online: Florina Manea

Editor online: Florina Manea

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

IMM-urile din toate industriile pot accesa cel puțin 100,000 de euro pentru digitalizare

mie sept. 9 , 2020
IMM-urile din toate industriile pot accesa cel puțin 100,000 de euro pentru digitalizare Peste 60% dintre firmele care nu au putut opera în starea de urgență au recunoscut că nu au digitalizat compania și că acest lucru s-a datorat costurilor prea mari pe care le presupune digitalizarea și pe care […]