Secretarul de stat Emil-Răzvan Pîrjol a reprezentat România la cea de-a 112-a sesiune a Consiliului Executiv al OMT

Secretarul de stat Emil-Răzvan Pîrjol a reprezentat România la cea de-a 112-a sesiune a Consiliului Executiv al OMT

Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Direcția Generală Turism, Emil-Răzvan Pîrjol, a reprezentat România la cea de-a 112-a sesiune a Consiliului Executiv al Organizației Mondiale a Turismului (OMT), care a avut loc miercuri, 16 septembrie 2020, în Tbilisi, Georgia. Evenimentul reprezintă, totodată, prima reuniune statutară a Organizației Națiunilor Unite (ONU), desfășurată în persoană și nu exclusiv în sistem de videoconferință.

„Coordonarea între măsurile pe care statele noastre le implementează în lupta pentru combaterea impactului COVID-19 asupra turismului trebuie să fie consolidată, fiind necesară și în continuare. În egală măsură, aș dori să accentuez importanța adoptării unor măsuri care să nu afecteze calitatea serviciilor turistice oferite în destinație și a unei comunicări coerente și proactive, indispensabilă pentru redobândirea încrederii sectorului, dat fiind că uneori a fost considerat responsabil pentru propagarea noului coronavirus”, au fost declarațiile secretarului de stat, Emil-Răzvan Pîrjol, în sesiunea plenară a Consiliului Executiv al OMT.

Conform datelor furnizate de OMT, turismul se confruntă în prezent cu o scădere a sosirilor turistice internaționale de 65%, comparativ cu intervalul similar al anului trecut. Drept urmare, OMT consideră că impactul fără precedent generat de această criză necesită soluții inovatoare în arhitectura de finanțare, precum și de solidaritate, colaborare la toate nivelurile, pentru ca activitatea să fie desfășurată în siguranță, redresarea economică să poată fi accelerată și, totodată, să ofere speranță milioanelor de oameni.

„Călătoriile internaţionale sigure şi responsabile sunt acum posibile în multe părţi ale lumii şi este imperativ ca guvernele să colaboreze îndeaproape cu sectorul privat pentru a pune din nou în mişcare turismul mondial”, a fost mesajul Secretarului General al OMT, Zurab Pololikashvili.

În cadrul evenimentului, ca urmare a discuțiilor bilaterale, Secretarul General al OMT, Zurab Pololikashvili, a acceptat invitația lansată de România, de a efectua o vizită oficială în țara noastră, în toamna acestui an, cu scopul de a dezbate propunerile de proiecte de colaborare cu organizația, conturate pentru viitor. De asemenea, consolidarea și aprofundarea parteneriatului turistic, cu precădere în ceea ce privește reclădirea sectorului în noul context provocat de pandemia COVID-19, au fost subiectele subliniate în cadrul întâlnirilor desfășurate de-a lungul lucrărilor Consiliului Executiv al OMT și cu omologii din Grecia, Portugalia, Spania și Egipt.

Printre punctele aflate în agenda Consiliului Executiv, susținute și de România, se numără aprobarea cererii Regatului Arabiei Saudite de înființare la Riyadh a unui Biroul Regional OMT pentru Orientul Mijlociu, în vederea funcționării din 2020-2021 pentru o perioadă de 15 ani și stabilirea următoarei sesiuni pentru primul semestru al anului 2021, la Madrid, Regatul Spaniei, în marja târgului de turism FITUR.

Informații de background:

Din 1975, România este membru cu drepturi depline al Organizației Mondiale a Turismului (OMT). OMT este agenţia Naţiunilor Unite care coordonează promovarea la nivel internaţional a turismului responsabil, durabil şi accesibil. În prezent, OMT numără 159 de state membre cu drepturi depline, 6 membri asociați și peste 500 membri afiliați din sectorul privat, instituții educative, asociații din turism și autorități de turism locale.

În urma depunerii candidaturii, România a fost aleasă în anul 2017 membru cu drepturi depline în organismul de conducere a OMT, iar poziția de membru al Consiliului Executiv al OMT  reprezintă o recunoaștere la nivel internațional a eforturilor depuse în domeniul turismului și o oportunitate pentru creșterea vizibilității  țării noastre în plan extern, atât ca destinație de turism, cât și ca partener activ în domeniul turismului la nivel international. România deține această calitate până în anul 2021.

 

 

Editor online: Florina Manea

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

Grundig își prezintă noua imagine de brand, inspirată de un stil de viață responsabil

joi sept. 17 , 2020
Grundig își prezintă noua imagine de brand, inspirată de un stil de viață responsabil Încă din 1945, Grundig oferă consumatorilor din întreaga lume o experiență excelentă a produselor și serviciilor din portofoliu. Indiferent de categorie, electrocasnice mari și mici sau igienă personală, calitatea produselor și a tehnologiilor este realizată fără […]