Ministrul Lucian Bode a participat la sediul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, la o întâlnire de lucru

Ministrul Lucian Bode a participat astăzi, 7 octombrie 2020, la sediul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, la o întâlnire de lucru cu o parte dintre factorii implicați în proiectul Autostrăzii A8, tronsonul Târgu Mureș – Târgu Neamț.

La întâlnire au participat primarii comunelor Joseni și Miercurea Nirajului, deputații Zacharie Benedek și Bende Sandor, directorul general al Direcției Organismul Intermediar pentru Transporturi, Felix Ardelean, reprezentantul Asociației “Moldova vrea Autostradă”, Adrian Covăsnianu, echipa de proiect din cadrul CNAIR, condusă de directorul general Mariana Ioniță, precum si reprezentantii prestatorului Ingenieria Especializada Obra Civil e Industrial S.A., Carlos Galvez Leon și Valentin Giurca.

“Vreau să subliniez că, în acest moment, atât stadiul investigațiilor în teren, ca de altfel al întregului obiectiv amintit, nu este unul care să fie mulțumitor. Echipa managerială a CNAIR, i-a trasmis prestatorului că, în condițiile în care lucrurile nu se schimbă, pot aplica penalități pentru toate întârzierile nejustificate.

Chiar dacă direcția este una bună, însă ritmul înregistrat este destul de slab, am încredere că în cea de a doua parte a anului 2021 execuția acestui tronson de autostrada va fi scos la licitație.

În ceea ce privește solicitările autorităților locale, facem mențiunea că, acolo unde este posibil, autoritățile împreună cu antreprenorul vor găsi soluții agreate de comun acord.

Așa cum am mai afirmat și în alte rânduri, Guvernul Ludovic Orban abordează cu celeritate toate proiectele referitoare la dezvoltarea infrastructurii rutiere, la nivelul întregii ţări. Pentru noi, indiferent de regiunile în care sunt amplasate, șantierele sunt extrem de importante. Astfel, unul dintre obiectivele noastre este să asigurăm dezvoltarea echilibrată a tuturor regiunilor țării.

Pentru a avea o reţea extinsă şi interconectată de infrastructură rutieră rapidă de transport în România, proiectele de infrastructură sunt complementare şi absolut necesare. Vă asigur că întreg portofoliul de proiecte de investiţii în infrastructura de transport (rutieră sau feroviară) din regiunea Moldovei, și nu numai, beneficiază de toată susţinerea Guvernului”, a declarat Lucian Bode.

 

Editor online: Florina Manea

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

Activitatea Direcției Naționale Anticorupție in luna septembrie 2020

mie oct. 7 , 2020
Biroul de Informare și Relații Publice a întocmit o sinteză a cauzelor finalizate de procurorii anticorupție în luna septembrie 2020, altele decât cele deja mediatizate prin intermediul comunicatelor de presă:  Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba-Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a […]