CNA: Amendă – 5.000 de lei Nașul TV

Amendă – 5.000 de lei Nașul TV

Decizii de intrare în legalitate: Evrika, Acneminum

Întrunit în ședința publică din data de 08.10.2020, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate și a decis sancționarea

postului Nașul TV cu amendă de 5.000 de lei pentru ediția din 25.08.2020 a emisiunii „Nașul Special”, difuzată cu încălcarea prevederilor art. 64 alin. (1) lit. a) şi b) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual.

 De asemenea, CNA a hotărât să emită decizii de intrare în legalitate pentru spoturile TV aferente campaniilor de promovare pentru produsele:

  • Evrika, difuzat fără a se respecta dispozițiile  101 din Codul audiovizualului (perioada monitorizată: 24 – 30.08.2020);
  • Acneminum, transmis fără a se ține cont de prevederile 120 alin. (1) din Codul audiovizualului (perioada monitorizată: 04 – 13.09.2020).

 Ca urmare a analizării rapoartelor întocmite de Direcția Control pentru emisiuni destinate campaniei electorale transmise de posturile din teritoriu, constatând încălcări ale prevederilor Deciziei CNA nr. 475 din 18 august 2020 privind regulile de desfăşurare în audiovizual a campaniei electorale pentru alegerile locale din anul 2020, Consiliul a decis să aplice câte o somație publică posturilor:

  • Radio Voces Campi (Călărași) pentru nerespectarea prevederilor art. 13 lit. b) și c);
  • Radio Orion (Câmpulung/Argeș) pentru încălcarea dispozițiilor art. 10 alin. (1);
  • TV Galați, deoarece nu a ținut cont de prevederile art. 13 lit. c).

Totodată, postul Litoral TV din Năvodari a fost sancționat cu somație publică pentru încălcarea prevederilor art. 139 din Codul audiovizualului, potrivit cărora „publicitatea, pozitivă sau negativă, în legătură cu partide politice, oameni politici, mesaje politice este interzisă, cu excepţia perioadelor de campanie electorală”.

Editor online: Florina Manea

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

Ministerul Educației și Cercetării monitorizează constant dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar

joi oct. 8 , 2020
Buletin Informativ: dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (8 octombrie 2020) Ministerul Educației și Cercetării monitorizează constant dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel național, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din fiecare județ. Prin urmare, astăzi, 8 octombrie, în conformitate cu datele […]
Sigla-Ziarul-News-2020