Ministerul Culturii, apel pentru respectarea normelor de siguranță sanitară, în domeniul cultural

Ministerul Culturii, apel pentru respectarea normelor de siguranță sanitară, în domeniul cultural

Ministerul Culturii realizează o analiză privind cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 în instituțiile culturale, în special în rândul artiștilor și lucrătorilor tehnici. Având în vedere transmiterea comunitară foarte accentuată și semnalarea răspândirii cazurilor și printre reprezentanții sectorului cultural, ministerul face un apel la responsabilitatea angajaților și angajatorilor din domeniu, pentru ca evenimentele culturale să se desfășoare în condiții de siguranță pentru ei și public.
Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a avut săptămâna trecută o întâlnire de lucru, la nivel de Guvern, cu reprezentanții diverselor organizații și instituții culturale pentru a discuta despre măsurile sanitare suplimentare și cele economice care pot fi luate în această perioadă, astfel încât această importantă industrie să nu mai fie lovită atât de grav de consecințele pandemiei.
Prevenția trebuie să fie mai presus de orice, mai ales în lipsa unui vaccin și a unui tratament dedicat. Astăzi, 13 octombrie, este și Ziua internațională pentru reducerea riscului dezastrelor, declarată de ONU, care ne prinde chiar într-un astfel de context. Pandemia de coronavirus este chiar un dezastru care poate fi diminuat doar prin implicarea fiecăruia dintre noi și prin respectarea tuturor regulilor și măsurilor de siguranță. Este o dovadă clară că trebuie să fim pregătiți pentru orice fel de scenariu, așa încât să putem preîntâmpina cele mai grave situații”, a declarat ministrul Gheorghiu.

Editor online: Florina Manea

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

Conferința de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

mar oct. 13 , 2020
Conferința de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis   Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut marți, 13 octombrie a.c., la Palatul Cotroceni, o conferință de presă. Vă prezentăm în continuare transcrierea conferinței de presă: Bună seara! Suntem la debutul unei noi săptămâni în care, din păcate, vedem […]
Sigla-Ziarul-News-2020