Participarea secretarului de stat Simona Cojocaru la Reuniunea miniștrilor apărării din Europa de Sud-Est

Participarea secretarului de stat Simona Cojocaru la Reuniunea miniștrilor apărării din Europa de Sud-Est

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, a participat miercuri, 14 octombrie, la Reuniunea miniştrilor apărării din Europa de Sud-Est (South-Eastern Europe Defence – SEDM), care a avut loc în sistem videoconferință.

În intervenția sa, secretarul de stat a evidențiat, printre altele, nevoia de intensificare a nivelului de implicare a statelor membre în proiectele SEDM, importanța continuării și extinderii acestora, precum și necesitatea adaptării inițiativei și calibrării acesteia în scopul asigurării unui răspuns adecvat la noile tipuri de amenințări și provocări specifice actualului mediu de securitate, la nivel regional și internațional.

Agenda reuniunii a inclus și o analiză a stadiului dezvoltării fiecărui proiect al SEDM, cel mai important fiind Forța Multinațională de Pace din Europa de Sud-Est (Multinational Peace Force South-Eastern Europe – MPFSEE), materializată în Brigada din Europa de Sud-Est (South-Eastern Europe Brigade – SEEBRIG), o atenție deosebită fiind acordată perspectivei participării brigăzii în cadrul unor misiuni de pace sub mandat ONU, NATO sau UE.

La finalul reuniunii, reprezentanții statelor membre au adoptat o Declarație comună prin care și-au exprimat acordul pentru sprijinirea eforturilor de consolidare a inițiativei SEDM, precum și dezvoltării acesteia prin identificarea de noi oportunități de cooperare în domeniul securității și apărării.

Editor online: Florina Manea

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

APIA) informează că a efectuat plățile către beneficiarii Programului Naţional Apicol (PNA) pentru anul 2020

mie oct. 14 , 2020
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a efectuat plățile către beneficiarii Programului Naţional Apicol (PNA) pentru anul 2020. Prin HG 339/2020 privind aprobarea PNA pentru perioada 2020-2022, s-a stabilit că valoarea sprijinului financiar alocat pentru anul 2020 este de 50.210 mii lei, 50% reprezentând contribuția Uniunii […]