Zestrea României din Patrimoniul UNESCO adusă în lumina reflectoarelor

Zestrea României din Patrimoniul UNESCO adusă în lumina reflectoarelor

Duminică, 18 octombrie 2020, pe Trinitas TV, de la orele 20.30 are loc lansarea proiectului cultural Arta și Patrimoniu, prin difuzarea primei ediții dintr-o serie de 48 de episoade. Spații sacre, unice în lume ale României, care se află și în patrimoniul mondial UNESCO, vor fi ”personajele principale” ale documentarului.

Proiectul cultural ”Artă și Patrimoniu” este realizat de Primăria Capitalei, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București, în parteneriat cu Trinitas TV, Asociația Culturală ”ArtHalle”, Centrul Cultural „Mihai Eminescu”, Comisia Națională a României pentru UNESCO și Institutul Cultural Român.

”Este un prilej excelent de a aduce în centrul atenției frumusețile și bogățiile țării, vestigiile arheologice, lăcașurile de cult și siturile românești incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO. Sunt moșteniri culturale și istorice pe care le-am primit de la înaintașii noștri și pe care avem datoria să le păstrăm și să le promovăm. Vom realiza și un film documentar de prezentare a acestor comori ale României care va include secvențe reprezentative din emisiune și care va fi difuzat la sediile ICR și la Ambasadele României de pretutindeni. Dorim să suplinim nevoile culturale ale persoanelor de vârsta a treia și să le aducem raze de speranță și momente de bucurie sufletului și spiritului”.

Emisiunea este moderată de Nicoleta Zagura, expert UNESCO în Educaţie Artistică pentru Patrimoniu, inițatoare a acestui proiect cultural, prin Asociația Culturală ”ArtHalle”.

”<<Artă și Patrimoniu>> are un scop educațional, informativ și de popularizare  a obiectivelor patrimoniului cultural din România. Este conceput ca un curs de istoria artei pe înțelesul tuturor și ilustra prin imagini grăitoare călătoriile virtuale în spațiile sacre din România, iar subiectele descrise și povestite în aceste lecții și călătorii virtuale se vor regăsi pe site-ul și pagina de FB a CSMB. Nu în ultimul rând, unul din scopurile proiectului este digitalizarea imaginilor obiectivelor patrimoniului cultural de importanță națională, regională și universală, pentru a servi ca material ilustrativ și de cercetare generațiilor viitoare.” – a spus Nicoleta Zagura.

 

În cele 48 de episoade sunt prezentate monumente din Nordul Moldovei, din Maramureș și din Oltenia: mănăstirile și bisericile Arbore, Pătrăuți, Voroneț, Probota, Sucevița Moldovița, Bârsana, Rogoz, Ieud Deal, Budești, Desești și Hurezi, satele cu biserici fortificate din Transilvania și bisericile de lemn din Maramureș.

Fiecare episod ”Artă și Patrimoniu” va avea durata de 25 de minute și va fi difuzat săptămânal la Trinitas TV, propunând câte o călătorie fascinantă prin siturile UNESCO din România.

Editor online: Florina Manea

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

ACHIZIȚII NOI ÎN POLIȚIA ROMÂNĂ

Dum oct. 18 , 2020
ACHIZIȚII NOI ÎN POLIȚIA ROMÂNĂ  În anul 2020, Poliția Română a continuat activitățile de înnoire și completare a flotei de autospeciale destinate muncii operative și de dotare cu mijloace de intervenție și protecție a polițiștilor, astfel încât să fie îmbunătățite condițiile de muncă și să fie asigurat un serviciu polițienesc […]