Summit-ul ODD organizat de CSR Europe reunește executivi de top și factori de decizie politici în jurul Pactului European pentru o Industrie Sustenabil

Summit-ul ODD organizat de CSR Europe reunește executivi de top și factori de decizie politici în jurul Pactului European pentru o Industrie Sustenabilă

 CSR Europe va lansa, cu această ocazie, Cartea Albă 2020: Pactul European pentru o Industrie Sustenabilă: Transformarea Pactului verde într-o poveste de succes – în colaborare cu Globescan, subliniind modul în care companiile pot contribui la o reconstrucție mai bună

 Bruxelles, 22 Octombrie 2020 – În perioada 26 – 30 octombrie, CSR Europe, cea mai importantă rețea de afaceri pentru responsabilitate socială corporativă, va organiza summit-ul european anual ODD (Obiective pentru Dezvoltare Durabilă). Concentrat asupra “Parteneriatelor de impact pentru o reconstrucție mai bună”, evenimentul va reuni vorbitori recunoscuți pe plan internațional dintr-o gamă largă de sectoare și va invita liderii de afaceri, federațiile industriale și factorii de decizie politici din UE să își unească forțele pentru Pactul European pentru o Industrie Sustenabilă. Pactul își propune crearea unor punți de legătură între silozurilor economice ale UE – peste granițe și lanțuri de valoare – pentru a încuraja transformarea necesară realizării obiectivelor ONU de dezvoltare durabilă, în conformitate cu direcția stabilită de președintele Comisiei, Ursula von der Leyen.

Virtual, gratuit și deschis pentru oricine, Summit-ul va oferi participanților oportunitatea de a stabili conexiuni, de a participa la dialoguri bazate pe soluții și de a obține cele mai recente informații de la liderii de afaceri, federațiile industriale și factorii de decizie politici ai UE, pe parcursul a numeroase sesiuni plenare, pe subiecte precum:

Transformarea Green Deal într-o poveste de succes

Construind 2019 CEO Call to Action for a Sustainable Europe – susținută de 380 de directori executivi din Europa – CSR Europe va lansa la Summit, de asemenea, Cartea albă pentru 2020, în colaborare cu Globescan. Pentru depășirea crizei COVID-19 și o reconstrucție mai bună, leadershipul în domeniul sustenabilitații presupune o investiție suplimentară care depășește cu mult granițele companiilor; inclusiv investiții în întregul sector și în lanțurile valorice ale întreprinderilor. Acest lucru necesită o schimbare în gândire, educație, maniera de lucru, producție, consum și investiții. La toate nivelurile, de la local la global, CSR Europe, membrii și partenerii săi, consideră că toată lumea are datoria de a colabora în mod constructiv, activ și continuu pentru a proteja viața pe Pământ.

Frans Timmermans, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene pentru Pactul verde european, a declarat: “Nu avem de ales decât să acționăm. Am lansat Pactul verde pentru a schimba direcția de creștere pe termen lung și pentru a stabili modul în care vom construi viitorul, indiferent dacă este vorba de energie, industrie, agricultură, alimente sau biodiversitate. În timp ce luptăm împotriva crizelor economice și de sănătate care au pus stăpânire  pe viața noastră de zi cu zi, nu putem uita de amenințarea crizei climatice. Costul acțiunii climatice poate părea ridicat, dar este mult mai mic decât costul inacțiunii”.

Etienne Davignon, președintele CSR Europe, a declarat: “Business as usual nu mai este o opțiune. Întreprinderile, mari și mici, și fiecare federație industrială, trebuie să adopte o abordare durabilă și incluzivă a creșterii. Criza COVID-19 ne atrage atenția urgent să ne îndeplinim datoria de a ne păsa și datoria de a colabora. Pactul european pentru industrie durabilă va reprezenta un sprijin pentru întreprinderile și federațiile sectoriale ale acestora – făcând astfel pactul verde un succes”.

Ilham Kadri, CEO Solvay: “Aproximativ 380 de CEO, inclusiv eu, solicită un Nou Pact pentru Europa. De aceea, la Solvay, împreună cu CSR Europe, tocmai am lansat Pactul european pentru industria durabilă (2021-2024). Ținta noastră este îndrăzneață: să accelerăm trecerea de la o economie de volum la o economie de valoare partajată, fără a lăsa pe nimeni și niciun talent în urmă. Obiectivul nostru este clar: până în 2024, dorim ca toate sectoarele și federațiile europene din industrie să lanseze o strategie de sustenabilitate matură și integrată. Facem apel la toată lumea, nu doar la marile companii; Sustenabilitatea ar trebui să devină motorul creșterii incluzive și ecologice a celor 27 de milioane de întreprinderi din Europa”.

Francesco Starace, CEO Enel: “Trebuie să profităm de această ocazie pentru a ne regândi modelele de business, accelerând tranziția verde și transformarea digitală, în același timp făcând sustenabilitatea o parte centrală a economiei noastre”.

 Despre CSR Europe

CSR Europe este cea mai importantă rețea europeană de afaceri pentru sustenabilitate și responsabilitate corporativă. Cu membrii noștri corporativi și organizațiile CSR naționale, unim, inspirăm și susținem peste 10.000 de întreprinderi la nivel local, european și global. Susținem întreprinderile și sectoarele industriale în transformarea și colaborarea lor pentru soluții practice și creștere durabilă. Suntem pentru schimbarea sistemică. În urma ODD-urilor, dorim să construim împreună cu liderii și părțile interesate europene o strategie globală pentru o Europă durabilă 2030.

Editor online: Florina Manea

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

Ministrul apărării naționale, la Reuniunea miniștrilor apărării din statele membre ale NATO

joi oct. 22 , 2020
Ministrul apărării naționale, la Reuniunea miniștrilor apărării din statele membre ale NATO Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a participat joi, 22 octombrie, la lucrările Consiliului Nord-Atlantic, desfășurate în prima zi a Reuniunii miniștrilor apărării din statele membre ale NATO, organizată în sistem video-conferință. Oficialii aliaţi au evaluat stadiul implementării politicilor, […]
Sigla-Ziarul-News-2020