Întrevederile prim-ministrului României, Ludovic Orban, cu Richard Ferrand, președintele Adunării Naționale, și cu Gérard Larcher, președintele Senatului francez

Întrevederile prim-ministrului României, Ludovic Orban, cu Richard Ferrand, președintele Adunării Naționale, și cu Gérard Larcher, președintele Senatului francez

Prim-ministrul Ludovic Orban a avut astăzi, în cadrul vizitei oficiale pe care o efectuează la Paris, întrevederi separate cu Richard Ferrand, președintele Adunării Naționale, și cu Gérard Larcher, președintele Senatului francez.

Întrevederea prim-ministrului Ludovic Orban cu cei doi înalți oficiali ai statului francez a prilejuit o trecere în revistă a stadiului excelent al cooperării dintre cele două state, încadrate de Parteneriatul Strategic bilateral, în contextul împlinirii a 140 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice, precum și un schimb de opinii privind contextul european și internațional. 

Șeful guvernului român a precizat că a semnat, în cadrul întâlnirii cu omologul său francez, Foaia actualizată a Parteneriatului Strategic bilateral, care va imprima un caracter mai ambițios, mai strategic și mai pragmatic cooperării în domeniul bilateral, european și pe teme de securitate. 

Premierul român a evidențiat rolul diplomației parlamentare în promovarea numeroaselor poziții de interes comun, pledând în favoarea consolidării acesteia în cadrul relației bilaterale cu Franța.

Prim-ministrul României a salutat, totodată, evoluția foarte bună din ultima perioadă a schimburilor economice bilaterale și rolul important pe care investițiile franceze îl au în România, transmițând, de asemenea, interesul României pentru atragerea de noi investiții cu capital francez, precum și pentru diversificarea cooperării economice.

Cu referire la agenda europeană, prim-ministrul Ludovic Orban a exprimat interesul României de a coopera strâns cu Franța, inclusiv la nivel parlamentar, în perspectiva preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene, de către Franța, la 1 ianuarie 2022. Au fost evocate, de asemenea, oportunitățile de colaborare bilaterală adiacente Planului de relansare economică post-pandemie, în special pe dimensiunea ecologică și digitală.

Premierul român a discutat cu cei doi înalți oficiali francezi și despre importanța continuării politicii de extindere a Uniunii Europene și susținerii unui Parteneriat Estic mai ambițios.

A fost abordată, de asemenea, situația generală de securitate de la Marea Neagră, în contextul amenințărilor de pe flancul de est al NATO. Prim-ministrul Ludovic Orban a exprimat dorința tării noastre pentru o prezență militară sporită a Franței în România, în special prin participarea la Brigada Multinațională NATO găzduită la Craiova.

În cadrul întrevederii, prim-ministrul Ludovic Orban a reiterat obiectivele României pentru aderarea la Schengen și OCDE și a solicitat sprijinul părții franceze în acest sens.

Editor online: Florina Manea

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

Întâlnirea prim-ministrului României, Ludovic Orban, cu reprezentanții MEDEF, cea mai mare organizație patronală din Franța

mar oct. 27 , 2020
Întâlnirea prim-ministrului României, Ludovic Orban, cu reprezentanții MEDEF, cea mai mare organizație patronală din Franța Prim-ministrul României, Ludovic Orban, s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții mediului  francez de afaceri, membri ai celei mai mari organizații patronale franceze – MEDEF (Mouvement des Entreprises de France). Întâlnirea a avut loc în contextul vizitei […]
Sigla-Ziarul-News-2020