COMUNICAT DE PRESĂ POST-CONFERINȚĂ   LANSAREA PROIECTULUI S.M.A.R.T.

   

 

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ POST-CONFERINȚĂ  LANSAREA PROIECTULUI S.M.A.R.T. SERVICII MULTIFUNCȚIONALE ANTI-SĂRĂCIE PENTRU REINTEGRARE ȘI TRANSFORMARE

 La data de 27 octombrie a.c. a avut loc conferința de presă online prilejuită de lansarea proiectului S.M.A.R.T – Servicii Multifuncționale Anti-sărăcie pentru Reintegrare și Transformare, conferință organizată de Asociația Misiunea Creștină Armata Salvării din România.

La eveniment au participat reprezentanți ai finanțatorului Norway Grants, reprezentanți ai partenerului Armata Salvării Norvegia, reprezentanți ai Operatorului de Program – Fondului Român de Dezvoltare Socială, jurnaliști precum și membrii ai echipei de implementare sau profesioniști din serviciile sociale.

Conferința a debutat cu un cuvânt introductiv în limba română venit din partea reprezentantului Ambasadei Regatului Norvegiei la București, domnul Thornstein WANGEN, Consilier Granturi SEE și Norvegiene care a subliniat rolul important pe care îl reprezintă în cadrul politicii externe norvegiene, crearea de legături între popoare, între generații, între diferitele părți ale Europei, acestea fiind considerentele care constituie însăși baza Granturilor SEE și Norvegiene.

 “Armata Salvării este o organizație globală. În lumea polarizată în care trăim, globalizarea este atacată, argumentându-se că ea a condus la o mai mare excludere și injustiție socială.

Cred că dacă Armata Salvării ar fi fost organizația care să stabilească standardele etice pentru interacțiunea globală, globalizarea ar fi fost un cuvânt pozitiv.” (Thornstein WANGEN, Consilier Granturi SEE și Norvegiene)

 Domnul Ionel SANDU, Director General Armata Salvării România a continuat șirul alocuțiunilor din cadrul conferinței cu o scurtă prezentare a asociației, a misiunii, viziunii și obiectivelor ce stau la baza unei activități de peste 20 de ani a Armatei Salvării la nivel național și de peste 150 de ani la nivel internațional.

“Viziunea noastră este o lume în care fiecare copil are acces la educație, la dragostea și grija familiei sale și fiecare ființă umană poate simți căldura unui cămin și beneficia de respectul și suportul semenilor săi.” (Ionel SANDU, Director General Armata Salvării România)

Conferința a continuat cu recomandările și imaginea de ansamblu asupra proiectului oferite de doamna Mihaela PETER, Director Executiv Fondul Român de Dezvoltare Socială, în calitate de Operator de Program al proiectului. În cadrul alocuțiunii domniei sale, reprezentantul FRDS, doamna Mihaela PETER a pus în evidență valoarea elementului unic al acestui proiect și anume parteneriatul cu Armata Salvării Norvegia, asociație care de-a lungul timpului a transferat valori și metode de lucru validate atât la nivel național cât și european subliniind importanța aplicării cunoașterii acestei „forțe” în sprijinul derulării proiectului SMART care își propune să lucreze cu grupuri dezavantajate diverse dar mai ales cu unul din cele mai vulnerabile grupuri excluse social – oamenii fără adăpost.

Următorul discurs din agenda conferinței a aparținut reprezentantului partenerului nostru de proiect, Armata Salvării Norvegia – domnul Simen Morstad JOHANSEN care a evidențiat faptul că proiectul SMART reprezintă continuarea și dezvoltarea unei relații bilaterale strategice pentru abordarea transnațională a unor provocări sociale transfrontaliere. “Credem cu tărie că tocmai această abordare transnațională este axa pe care trebuie să insistăm și din acest considerent am creat un “pod social” între centrul de migrație din Norvegia și centrul de consiliere din București”. (Simen Morstad JOHANSEN, Manager proiect SMART Armata Salvării Norvegia)

Conferința s-a încheiat cu alocuțiunea domnului Eugen LUCAN, managerul proiectului SMART, care a prezentat principalele obiective strategice și acțiuni ce vor fi implementate pe întreaga durată a proiectului și care au ca scop îmbunătățirea calității vieții a 1600 beneficiari precum și importanța relațiilor bilaterale dintre cele două asociații partenere.

Prin programul SMART, Asociația Armata Salvării România și-a propus crearea unui model comunitar multiregional de intervenție pentru furnizarea de servicii educaționale, medicale și sociale. Se vor crea patru servicii multifuncționale de incluziune socială dedicate mai multor grupuri defavorizate, în trei localități: un centru de zi în Iași, un centru de zi în Ploiești, o echipa mobilă de intervenție în urgență și un centru de consiliere și informare în București.

Proiectul va colecta și promova intervențiile de bună practică de la nivel local și național prin intermediul unui portal online și va crea platforme de dialog social și civic între municipalitățile din București, Iași, Ploiești și societatea civilă, pentru a crea un nivel mai mare de coeziune socială și economică care să promoveze sustenabilitatea.

Proiectul S.M.A.R.T. este implementat cu sprijinul financiar al Granturilor Norvegiene și se derulează la nivel multiregional pe parcursul a 36 de luni, în parteneriat cu Armata Salvării Norvegia.

Proiectul a demarat în decembrie 2019 și beneficiază de un grant în valoare de 1.237.069,44 euro oferit de Norvegia prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare Locală, avand ca Operator de Program – Fondul Român de Dezvoltare Socială.

Pentru mai multe detalii despre proiectul S.M.A.R.T. vă invităm să accesati adresele:

https://armatasalvarii.ro/smart/

https://www.facebook.com/armatasalvariiSMART/

Punct de contact S.M.A.R.T.: strada Dumitru Zosima nr. 16, sector 1, București (sediul Armata Salvării România)

Notă editorială 

Granturile Norvegiene și Granturile SEE reprezintă contribuția Norvegiei la o Europa verde, competitivă și favorabilă incluziunii. 

Prin Granturile Norvegiene și Granturile SEE, Norvegia contribuie la reducerea disparității sociale și economice și la consolidarea relațiilor bilaterale cu țările beneficiare din Europa Centrală și de Sud și din Țările Baltice. 

Norvegia cooperează îndeaproape cu UE prin Acordul privind Spațiul Economic European (SEE). Împreună cu ceilalți donatori, Norvegia a acordat 3,3 miliarde euro prin scheme de granturi consecutive între 1994 și 2014. 

Granturile Norvegiene sunt finanțate exclusiv de Norvegia și sunt disponibile în țările care au aderat la UE după 2003.

Pentru perioada 2014-2021, subvențiile acordate de Norvegia se ridică la 1,25 miliarde euro. 

Prioritățile pentru această perioadă sunt: 

# 1 Inovație, cercetare, educație, competitivitate și muncă decentă;

# 2 Incluziune socială, ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor și reducerea sărăciei;

# 3 Mediu, energie, schimbări climatice și emisii reduse de carbon;

# 4 Cultură, societate civilă, bună guvernare, drepturi și libertăți fundamentale;

# 5 Justiție și afaceri interne.

Fondul Român de Dezvoltare Socială este un organism de interes public înființat de Guvernul României prin Legea nr. 129/1998 care a contribuit la administrarea de scheme de grant și programe cu finanțare internațională nerambursabilă adresate comunităților sărace și izolate, majoritatea din mediul rural, și a participat la implementarea efectivă a unor proiecte de interes național, sectorial și local.

Domeniile principale pe care le vizează activitatea FRDS:

  • incluziune socială (cu accent pe comunitățile de romi)
  • dezvoltare socio-economică
  • egalitate de șanse
  • combaterea sărăciei
  • dezvoltare comunitară
  • educație

Începând cu 2018, FRDS este Operator de Program pentru Programul Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor, finanțat din Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021.

Pentru mai multe detalii despre FRDS și activitatea Programului Dezvoltare Locală vă invităm să accesați adresele:

https://dezvoltare-locala.frds.ro/

www.frds.ro

Editor Ziarul News- Florina Manea

Editor online: Florina Manea

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

DIRECTORUL GENERAL ECONOMAT SRL REFUZĂ SĂ DISTRIBUIE TABLETELE CĂTRE ELEVII DIN SECTORUL 5

joi nov. 19 , 2020
DIRECTORUL GENERAL ECONOMAT SRL REFUZĂ SĂ DISTRIBUIE TABLETELE CĂTRE ELEVII DIN SECTORUL 5  În urma informării Comitetului Local pentru Situații de Urgență și a primarului Sectorului 5, Cristian-Victor Piedone POPESCU de existența a peste 30.000 de tablete în depozitul Economat SRL încă din luna august 2020, nedistribuite la începutul anului […]