DIRECTORUL GENERAL ECONOMAT SRL REFUZĂ SĂ DISTRIBUIE TABLETELE CĂTRE ELEVII DIN SECTORUL 5

DIRECTORUL GENERAL ECONOMAT SRL REFUZĂ SĂ DISTRIBUIE TABLETELE CĂTRE ELEVII DIN SECTORUL 5

 În urma informării Comitetului Local pentru Situații de Urgență și a primarului Sectorului 5, Cristian-Victor Piedone POPESCU de existența a peste 30.000 de tablete în depozitul Economat SRL încă din luna august 2020, nedistribuite la începutul anului școlar, dar nici odată cu instituirea scenariului roșu în școli, s-a decis convocarea unor ședințe extraordinare ale Consiliului Local Sector 5 în 8 și 9 noiembrie 2020.

În ședință din 9 noiembrie s-a decis, prin adoptarea unei hotărâri de consiliu, distribuirea tabletelor aflate în stocul societății Economat SRL, cu sprijinul logistic al Direcției de Învățământ, tabletele rămânând în patrimoniul societății.

După 9 zile, tabletele sunt încă în depozitul Economat SRL, nedistribuite în plină pandemie și scenariu roșu al școlilor, pentru că directorul societății Economat SRL susține că în hotărârea adoptată nu există modalitatea clară de scoatere din evidența contabilă.

Neducând la îndeplinire o hotărâre a Consiliului Local, consiliul fiind asociat unic al Economat SRL, și neinformarea în timp real a asociaților unici, respectiv consilierii locali ai Sectorului 5, referitoare la sincopele hotărârii de consiliu din 9 noiembrie 2020, directorul societății Economat SRL privează cu bună știință elevii de dreptul constituțional la educație.

Primarul Sectorului 5 va solicita în cadrul ședinței ordinare de consiliu din 26 noiembrie, asociatului unic al Economat SRL, și anume Consiliul Local,  să propună Consiliului de Administrație Economat SRL, destituirea directorului general și un audit extern privind modul de achiziție a celor peste 30.000 de tablete. Tot în aceeași ședință, Primarul Cristian-Victor Piedone POPESCU va informa asociatul unic cu privire la prezența unui conflict juridic, referitor la existența a două Consilii de Administrație în cadrul aceleiași societăți, ceea ce duce la imposibilitatea luării de decizii în Consiliul de Administrație. Totodată, va exista și propunerea desemnării noilor membri ai Consiliului de Administrație, oameni profesioniști, cu simțul răspunderii, care să numească un nou director pentru a debloca nu numai această situație privind tabletele, dar și găurile negre din cadrul Economat SRL. De asemenea, Primarul Sectorului 5 va solicita Curții de Conturi să facă un audit la Economat SRL.

Nu este posibil să nu ai o soluție pentru distribuirea celor peste 30.000 de tablete, în condițiile în care pentru achiziționare s-a găsit imediat o variantă. Nu îmi dau seamă dacă este vorba de un blocaj sau pur și simplu de rea voință.  Dacă nu se va ajunge la o soluție rapidă, voi demara o licitație de achiziționare a altor tablete în cuantum de 200 de euro bucata, așa cum prevede programul guvernamental finanțat din fonduri europene, și nu 500 de euro bucata, prețul de achiziție pentru o tabletă în cazul Economat SRL. Totodată, îi recomand domului director să pregătească oferte de sărbători și să își pună tabletele din depozit la raft în economat, printre sticlele de ulei și pachetele de făină. Celor interesați de achiziția și modul de desfășurare a procedurilor, dar și de alte informații despre Economat SRL, vă spun că Primăria Sectorului 5 vă stă la dispoziție cu orice detalii în baza legii 544/2001. De asemenea, vom răspunde și solicitărilor venite din partea organelor abilitate, dacă acestea vor exista.”, a declarat Primarul Sectorului 5, Cristian-Victor Piedone POPESCU.

 

Editor online: Florina Manea

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

ZIUA NAŢIONALĂ FĂRĂ TUTUN – 19 NOIEMBRIE 2020 - Ziua Naţională fără Tutun

joi nov. 19 , 2020
 ZIUA NAŢIONALĂ FĂRĂ TUTUN – 19 NOIEMBRIE 2020 – Ziua Naţională fără Tutun este marcată, în fiecare an, în a treia joi din luna noiembrie, în scopul sensibilizării populației României în ceea ce privește beneficiul renunțării la fumat. Agenţia Naţională Antidrog (ANA) se alătură campaniei de marcare a acestei zile, […]