Proiectul „Adoptă un Tei” a prins viață datorita Ateneului Național din capitala Moldovei, și a Asociației „Mihai Eminescu” – Viena

A trecut un an de când proiectul „Adoptă un Tei” a prins viață la Iași. Aceasta a fost rodul unei nobile inițiative a Ateneului Național din capitala Moldovei, reprezentat de domnul Andrei Apreotesei și a Asociației „Mihai Eminescu” – Viena, în persoana doamnei Laura Hant, președinta acesteia în parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi și Servicii publice Iași.
Pe traseul Tătărași-Agronomie au fost plantați 100 de tei, care acum, iată, au crescut viguros, unul dintre ei purtând numele inimoasei donatoare vieneze, în același timp cetățean de onoare al Iașului.
Gestul simbolic se înscrie într-o veche tradiție românească, aceea a plantării de tei, copac sacru la români. Cei care ajung în Parcul Copou știu desigur un loc mult căutat de vizitatori – Teiul lui Eminescu -.
Fiindcă am evocat numele Luceafărului, amintim că la Ipotești, în preajma casei Poetului, sunt de admirat doi tei, despre care se spune că au fost plantați de însuși cel ce avea să devină cel mai mare geniu al poporului român.


Luând aminte la pilda trecutului, dar mai ales cinstind memoria lui Mihai Eminescu, în anul 2017, în Parcul din Viena a fost plantat un tei provenit dintr-un vlăstar al Teiului lui Eminescu din Copou, dându-se astfel chip unui proiect al Asociației „Mihai Eminescu” și al Primăriei Iașului.
În încheiere, îmi vin în minte vorbele unui gânditor al lumii, care spunea: „ Copacii sunt efortul nesfârșit al Pământului de a vorbi cu Cerul” (R. Tagore), dar eu spun, parafrazând cele scrise mai sus, că Teii Iașului sunt efortul nostru
nesfârșit de a vorbi cu Eminescu !
Dragi ieșeni, dacă consonați cu gândul de a avea un aer respirabil, de a fi mai aproape de puritatea naturii, de a fi mai aproape de Eminescu, vă rugăm să vă alăturați și în acest an proiectului „Adoptă un tei” !
Laura Hant
Asociația „Mihai Eminescu” – Viena

Editor online: Florina Manea

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

ZIUA ANTREPRENORIATULUI FEMININ sărbătorită, în premieră, în România

vin nov. 20 , 2020
ZIUA ANTREPRENORIATULUI FEMININ sărbătorită, în premieră, în România  În premieră pentru România, Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) a celebrat „Women’s Entrepreneurship Day – WED” în cadrul unui Summit dedicat antreprenoriatului și egalității de gen. Cu această ocazie, a fost anunțat parteneriatul dintre CONAF și Women’s Entrepreneurship Day Organization (WEDO), […]