CONAF susține Pactul pentru Competențe lansat de Comisia Europeană

Presedinte CONAF: Cristina Chiriac

CONAF susține Pactul pentru Competențe lansat de Comisia Europeană

 **** CONAF se înscrie pe direcția de acțiune a Comisiei Europene promovând, la nivel național, Pactul pentru Muncă

Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF susține Pactul pentru Competențe, lansat de Comisia Europeană, în cadrul Săptămânii Europene a Competențelor Profesionale 2020, care s-a desfășurat în perioada 9-13 noiembrie a.c., sub egida Președinției Germaniei la Consiliul Uniunii Europene.

Cristina Chiriac, Ambasadorul VET al României în cadrul Săptămânii Europene a Competențelor Profesionale 2020 și Președinte CONAF, a declarat: „Susțin Pactul pentru Competențe și cred în nevoia de unificare a eforturilor și în crearea de parteneriate care să sprijine tranziția către digitalizare, precum și strategii de creștere la nivel național și regional. CONAF se înscrie pe direcția de acțiune susținută de Comisia Europeană promovând la nivel național, proiectul <Pactul pentru Muncă>. Astfel, după un an de dezbateri, au fost identificate soluții viabile pentru flexibilizarea pieței forței de muncă. Liniile prioritare de dezvoltare sunt nevoia de digitalizare, regândirea cadrului legal în ce privește pregătirea profesională și corelarea acesteia cu nevoia reală din economie”.

Pactul pentru Competențe este însoțit de o Cartă care prezintă o viziune comună a industriei, a partenerilor sociali, a furnizorilor de educație și formare profesională, precum și a autorităților naționale, regionale și locale în ceea ce privește formarea de calitate.

„La nivel național, am elaborat un document <Pactul pentru Muncă – Împreună reconstruim România>, care include toate soluțiile agreate de mediul de afaceri, mediul academic, patronate și asupra căruia am obținut consens politic total din partea tuturor partidelor politice cu care am avut dezbateri. Urmează întâlnirile cu reprezentanții PNL și cu Administrația Prezidențială astfel încât, această foaie de parcurs să fie un prim document asumat de toți decidenții politici și implementat în legislație în vederea corelării nevoilor reale din economie cu piața muncii”, a afirmat Cristina Chiriac, Ambasador VET. „Pactul pentru Muncă a apărut firesc, din nevoia de a corela piața muncii cu evoluțiile inerente din domeniul tehnologic, a recalifica forța de muncă și a o adapta la cerințele economiei reale. Tot astfel, la nivel european s-a simțit nevoia unui cadru general Pactul pentru Competente care să fie deschis tuturor partenerilor interesați și să promoveze perfecționarea și recalificarea forței de muncă”, concluzionează Ambasadorul VET.

**** PACTUL PENTRU MUNCĂ reprezintă o inițiativă demarată în anul 2019 de către Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) împreună cu Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG). Din anul 2020 s-a alăturat, în calitate de partener strategic, Confederația Patronală CONCORDIA și ulterior, pe parcursul proiectului ni s-au alăturat și Confederația Patronală din Industria Română (CONPIROM), Asociația Națională a Antreprenorilor (ANAA) Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton (ADAA), Academia de Studii Economice din Burești (ASE), precum și Universitatea București.

Editor online: Florina Manea

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

DE ASTĂZI SUNT DAȚI ÎN TRAFIC PRIMII KM DE AUTOSTRADĂ ÎN MOLDOVA!

mie dec. 2 , 2020
DE ASTĂZI SUNT DAȚI ÎN TRAFIC PRIMII KM DE AUTOSTRADĂ ÎN MOLDOVA! Astăzi, 2 decembrie 2020, în prezența Președintelui României, Klaus Iohannis, a Prim-Ministrului, Ludovic Orban, a ministrului Lucian Bode, a miniștrilor Ion Ștefan și Mircea Fechet precum și a reprezentanților autorităților locale  a avut loc darea în trafic a […]