Donalam a achizitionat un analizor Real Time PCR in valoare de peste 20.000 Euro pentru Spitalul Judetean Calarasi

Donalam a achizitionat un analizor Real Time PCR in valoare de peste 20.000 Euro pentru Spitalul Judetean Calarasi

 In contextul epidemiologic actual provocat de virusul SARS-CoV-2,  combinatul siderurgic Donalam, unul dintre cei mai mari angajatori din judetul Calarasi, se implica in continuare in furnizarea echipamentelor medicale de maxima necesitate pentru gestionarea pandemiei in cadrul comunitatii. Compania a achizitionat un analizor Real Time PCR in valoare de peste 20.000 euro, care a fost donat Spitalului Judetean Calarasi pentru a putea face fata solicitarilor de testare in vederea depistarii infectiei COVID-19.

Spitalul dispunea de un singur echipament destinat testelor PCR, nevoia unui nou analizor fiind esentiala in contextul cererii tot mai crescute de testare pentru identificarea pacientilor contaminati cu virusul SARS-CoV-2.

„In situatia actuala de criza, este vital sa dam dovada de solidaritate si implicare sociala pentru a depasi cu bine aceste dificultati, care ne afecteaza pe toti. Suntem alaturi de comunitatea din Calarasi, locul unde ne desfasuram activitatea, si ne dorim sa contribum la  sanatatea si bunastarea acesteia. Astfel, nu am putut sa ramanem indiferenti la rugamintea Spitalului Judetean Calarasi de a achizitiona acest echipament necesar comunitatii. Echipamentul PCR faciliteaza cresterea capacitatii de testare a pacientilor la nivel local, venind in sprijinul tuturor eforturilor realizate de autoritati pentru a limita raspandirea virusului si a ajuta sistemul sanitar sa faca fata perioadei de pandemie”, a declarat Carlo Beltrame, CEO Donalam.  

Testul RT-PCR este metoda etalon pentru identificarea pacientilor contaminati cu noul coronavirus si este indicat persoanelor suspecte de a fi infectate sau purtatoare, precum si diferitelor categorii de pacienti, inainte de internarea in spital sau administrarea unui tratament. Acesta detecteaza virusul SARS-CoV-2 prin tehnici de biologie moleculara, cu o precizie ridicata, chiar daca virusul este prezent in organism in concentratii foarte mici. Testul RT-PCR se realizeaza in cadrul laboratorului Spitalului Judetean Calarasi, iar rezultatul este disponibil in maxim 72 ore.

Sponsorizarea face parte din initiativa de sprijin a comunitatii in fata pandemiei de COVID-19, demarata de Donalam in luna aprilie, prin furnizarea de echipamente medicale in valoare de peste 130.000 Euro, catre Spitalul Judetean Calarasi, Inspectoratul Judetean de Politie Calarasi si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Calarasi.

Donalam produce si comercializeaza profile rotunde de otel laminate la cald, fiind singurul combinat din tara specializat in acest tip de produse. Majoritatea productiei este directionata catre export, fiind utilizata in industrii precum petrol si gaz, masini si echipamente agricole, echipamente mecanice mari si echipamente hidraulice.

Despre Donalam:

Donalam, cu sediul in Calarasi, este unul dintre principalii jucatori din industria barelor din otel laminate la cald din Europa. Compania a fost infiintata in 2006, iar in 2007 a achizitionat un laminor pe platforma fostului combinat siderurgic Siderca, de la Tenaris. Donalam face parte din grupul italian Beltrame, infiintat in 1896, unul dintre cei mai mari producatori de bare comerciale din otel si oteluri speciale, care detine fabrici in Italia, Franta, Elvetia si Romania, cu un total de peste 2.000 de angajati. In 2019 Donalam a inregistrat o cifra de afaceri de 78,3 milioane de euro, iar Beltrame Group de 1,102 milioane de euro.

Editor online: Florina Manea

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

TREY SYS - Estetique Beauty Center a deschis un nou salon de înfrumusețare în centrul Bucureștiului, în Piața Alba Iulia , numărul 3, bl i 2

joi dec. 10 , 2020
Pe piața bucureșteană a serviciilor de înfrumusețare a apărut un nou jucător: TREY SYS – Estetique Beauty Center a deschis un nou salon de înfrumusețare în centrul Bucureștiului, în Piața Alba Iulia , numărul 3, bl i 2  Situat într-o zonă foarte centrală, într-una dintre cele mai frumoase zone ale […]