DISPOZITIVUL JUICEABILITY AL ENEL X CÂȘTIGĂ PREMIUL NAȚIONAL PENTRU INOVAȚIE „PREMIO DEI PREMI”

DISPOZITIVUL JUICEABILITY AL ENEL X CÂȘTIGĂ PREMIUL NAȚIONAL PENTRU INOVAȚIE „PREMIO DEI PREMI”

  • Premiul a fost acordat astăzi de președintele Republicii italiene, Sergio Mattarella, în cadrul ceremoniei de premiere

Roma, 11 decembrie 2020 – Dispozitivul JuiceAbility al Enel X, care permite reîncărcarea bateriilor pentru scaunele cu rotile electrice folosind infrastructura de încărcare a vehiculelor electrice, a fost distins cu Premiul Național pentru Inovație „Premio dei Premi”, ediția 2020. Distincția a fost acordată de către președintele Republicii italiene, Sergio Mattarella, în prezența ministrului Administrației publice, Fabiana Dadone, a ministrului pentru Inovare tehnologică și digitalizare, Paola Pisano, și a președintelui Fundației COTEC, Luigi Nicolais, în cadrul unei ceremonii online.

Premiul, instituit de Președinția Consiliului de Miniștri prin concesionare din partea Președintelui Republicii italiene, se acordă anual companiilor, băncilor, administrațiilor publice, centrelor de proiectare și start-up-urilor academice care au realizat inovații importante de produs sau de proces. Dispozitivul JuiceAbility al Enel X a câștigat premiul întrucât „va asigura o mai mare independență persoanelor cu dizabilități care utilizează un scaun electric pentru a se deplasa zilnic, sporind percepția asupra autonomiei personale”.

„Premiul Național pentru Inovație înmânat de președintele Mattarella este o mare onoare și ne întărește angajamentul pentru dezvoltarea de soluții tehnologice de ultimă generație care respectă principiile incluziunii și diversitatea individuală”, spune Francesco Venturini, CEO al Enel X. „Accesul la mobilitate sustenabilă constituie un drept și un principiu aflate în centrul strategiei noastre de afaceri și tocmai de aceea, datorită colaborării cu un start-up italian, am creat JuiceAbility, un instrument care îmbunătățește viața și autonomia persoanelor cu dizabilități motorii.”

 Prezentat în ianuarie la Consumer Electronics Show-CES, cel mai important eveniment dedicat sectorului hi-tech, JuiceAbility este rezultatul unei colaborări cu start-up-ul italian Avanchair, care a reușit să dezvolte prototipul și să îl dezvolte datorită sprijinul și expertizei oferite de Enel.

Prin intermediul aplicației și a unui cablu inteligent, JuiceAbility permite recunoașterea și conectarea bateriilor scaunelor cu rotile electrice la sistemul de stații de încărcare al Enel X. JuiceAbility a fost, de asemenea, recunoscut drept „bună practică” de ANGLAT, asociația națională care protejează dreptul la mobilitate al persoanelor cu dizabilități.

Editor online: Florina Manea

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

Participarea secretarului de stat, Dan Neculăescu, la reuniunea ministerială pentru Agenda maritimă comună la Marea Neagră

vin dec. 11 , 2020
Participarea secretarului de stat, Dan Neculăescu, la reuniunea ministerială pentru Agenda maritimă comună la Marea Neagră Secretarul de stat Dan Neculăescu a participat astăzi, 11 decembrie 2020, la reuniunea ministerială pentru Agenda maritimă comună la Marea Neagră/AMC, organizată de Ministerul Transporturilor, Tehnologiei Informațiilor și Comunicațiilor din Bulgaria, în calitate de […]
Sigla-Ziarul-News-2020