Guvernul Romaniei este pregătit să sprijine persoanele afectate de incendiul din Miercurea Ciuc

Guvernul Romaniei este pregătit să sprijine persoanele afectate de incendiul din Miercurea Ciuc

 

În urma incendiului violent izbucnit în Miercurea Ciuc,  joi, 7 ianuarie 2021, unde peste 250 persoane au rămas fără locuințe, Guvernul României este pregătit să sprijine autoritățile locale din Harghita, în vederea relocării persoanelor rămase fără adăpost, amplasarea de locuințe mobile și implicit asigurarea asistenței medicale, oferirea de alimente, și alte bunuri necesare subzistenței.

La nivel local, în seara de 7 Ianuarie și în data de 8 ianuarie au fost convocate 2 ședințe ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență unde discuțiile au vizat identificarea locurilor disponibile pentru cazarea persoanelor sinistrate, asigurarea necesarului de alimente și alte bunuri necesare subzistenței, testarea pentru SARS-CoV-2 a persoanelor cazate temporar la o sală de sport din Miercurea Ciuc și identificarea în regim de urgență a terenului disponibil pentru amplasarea locuințelor modulare.

Astfel, în baza tuturor acestor nevoi iminente de protecție și de ajutor care trebuie acordate urgent  comunității sinistrate, Guvernul României este implicat direct, in colaborare cu autoritatile locale si judetene, în oferirea de suport prin instituțiile direct implicate, respectiv, Institutia Prefectului, forțele din cadrul MAI, poliție, jandarmerie, pompieri, Ministerul Sănătății si Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.

 

Editor online: Florina Manea

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

Republica Bulgaria – coduri portocaliu și galben de precipitații

Dum ian. 10 , 2021
Republica Bulgaria – coduri portocaliu și galben de precipitații   Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Bulgaria că, în conformitate cu datele transmise de Institutul de Meteorologie și Hidrologie bulgar, în perioada 10-11 ianuarie 2021, întreaga suprafață a teritoriului acestui […]
Sigla-Ziarul-News-2020