Interviu cu Zsofia Dumitru, fondator EduBricks: “Vârful de lance al oricărui stat trebuie să fie educația copiilor, a tinerilor.”

Zsofia Dumitru, fondator EduBricks

Interviu cu Zsofia Dumitru, fondator EduBricks: “Vârful de lance al oricărui stat trebuie să fie educația copiilor, a tinerilor.”

Cu o viziune clară și dispusă să-și asume riscuri, cu o perseverență și o mentalitate extraordinară, Zsofia este o femeie cum rareori am întâlnit. Posesoare a unui suflet generos, iubește copiii cu care interacționează făcându-i să se simtă speciali și creativi.

Am privit-o îndelung și forța ei m-a fascinat. Optimismul și buna dispoziție, curajul de a o lua zilnic de la capăt diseminând informația către copii, nu sugerau că ar fi fost obosită.

Absolventă a unei facultăți cu profil economic specializat în Comerț și Marketing, Zsofia a aprofundat partea teoretică a acestor discipline în cadrul cursurilor postuniversitare pe care le-a urmat la Codecs Open University. A lucrat în zona relațiilor externe o perioadă scurtă și s-a stabilit în sfera consultanței.

Fiind o fire independentă, mereu și-a dorit să dețină propria afacere, dar cum pornirea unei afaceri pe cont propriu implică nu doar găsirea celei mai potrivite idei ci și finanțarea acesteia, decizia de a porni pe cont propriu a fost mereu amânată. Până în ziua în care a înțeles că este alegerea ta dacă vrei să fii curajos și să mergi pe drumul pe care ți-l dorești pentru a-ţi îndeplini visele sau să rămâi în zona de comfort şi să te intrebi mereu ce ar fi fost dacă…

Care a fost scânteia care a stat la baza deciziei tale de a deveni antreprenoare?

Ca orice părinte, doream să îi ofer copilului meu cât mai multe oportunități de învățare a valorilor umane fundamentale, posibilitatea de a încerca diverse activități care să îi deschida noi orizonturi prin experimentare. În perioada când era el la gradiniță și after school opțiunile erau destul de limitate și erau puține activități care să îl atragă.

Căutând cu ajutorul internetului noi metode și mijloace moderne de educare a copiilor, am descoperit seturile LEGO EDUCATION®, o divizie a companiei LEGO®, concepută pentru a ajuta copiii să asimileze cunostințe noi în timp ce se joacă și să le dezvolte interesul pentru științele STEM. De la idee până la a pune în practică a fost doar un pas, fiind încurajată și de susținerea unor directori din școlile private.

Așa s-a nascut , acum aproximativ 7 ani în urmă, firma EDUBRICKS, care promova un concept relativ nou la vremea aceea în România, în cadrul căruia copiii învață robotică în timp ce se joacă și construiesc cu piesele LEGO.

Ce aduce important în educația unui copil informația pe care o obține urmând un curs la Atelierele EduBricks?

Absolvind ulterior un curs de facilitator LEGO SERIOUS PLAY®, am conștientizat importanța jocului în dezvoltarea cognitivă și emoțională a copiilor și chiar a adulților. Pentru că am observant că adulții care gravitează în jurul copiilor învață și ei anumite concepte inovatoare, progresiste, și astfel apare încă o punte de legatură între generații. Atelierele EduBricks au fost gândite special să ofere o modalitate inovatoare de a dezvolta creativitatea și imaginația copiilor, folosind piese LEGO® și noțiuni stiințifice de bază.

Atelierele de robotică și construcții cu piese LEGO® EduBricks combină practic cele mai mari pasiuni ale copiilor: piesele LEGO® și calculatorul. Introduce copiii în tainele roboticii și ale programării în cadrul unor activități educaționale inedite, distractive și inovatoare.

Copiii construiesc roboți funcționali din piese LEGO® pe care apoi îi programează să execute diferite activități sau sarcini, dezvoltându-le cunoștințele STEM și de programare dar și abilități de viață esențiale cum ar fi munca în echipă, creativitatea, gândirea logică, gândirea computațională, încrederea în sine.

Părinții, sau cadrele didactice interesate, unde pot accesa programul educațional al Atelierelor EduBricks?

Am desfășurat aceste activități în școli private, la after-school-uri precum și în cluburi proprii iar motorul nostru motivațional a fost mereu încântarea și bucuria copiilor. Copiii au avut ocazia nu doar să desfașoare actvități interesante și distractive pentru ei, dar și să acumuleze importante cunoștințe în domeniul STEM și al informaticii, dovadă fiind și premiile obținute de ei la olimpiadele de robotică la care am participat împreună.

De ce este atât de importantă această latură educațională a tinerei generații?

Unele grupări profesionale aduc în mod dovedit valoare mai mare pe drumul evoluției civilizației umane. Vârful de lance ar oricărui stat trebuie să fie educația copiilor, a tinerei generații, sprijinirea lor și susținerea a tot ceea ce însemnă inovaţie, începând cu muzica și terminând cu cercetarea stiințifică, programare, inginerie, medicină etc. Și nu neapărat în această ordine, inovaţia trebuie sprijinită sub orice formă ar fi ea. Atunci când sunt motivați, copiii dispun de o resursă interioară extraordinară de a asimila noi cunoștințe și de a-și dezvolta noi abilități, lucru care ne face să ne dorim să putem oferi alte activități care să le dezvolte alte cunostințe în acest domeniu al tehnologiei și informaticii. În perioada pandemiei, când activitățile fizice nu s-au mai putut desfășura în condiții de siguranță maximă pentru copii, ne-am mobilizat să găsim noi soluții prin care să oferim plusvaloare educației non-formale pentru copii, în acest domeniu în care deja activam. Așa am încheiat colaborarea cu CoderZ® si am devenit reprezentanții lor în România. CoderZ® este o platformă educatională online de programare a roboților virtuali 3D prin misiuni gamificate.

În această perioadă,când întregul proces educațional trebuie regândit, conștientizăm și mai mult importanța tehnologiei în viața noastră, dar mai ales în educația copiilor.

Pentru a ţine pasul cu evoluţia noilor tehnologii şi pentru a oferi cele mai inovatoare soluţii de educaţie tehnologică pentru copii, vă propunem o platformă online de programare a roboților virtuali, prin simulări și misiuni gamificate care va ajuta copiii să devină programatori pricepuți în timp ce se joacă. Vă invit să accesați platform și site-ul nostru www.edubricks.ro și să deveniți partenerii copiilor dumneavoastră în ceea ce privește viitorul lor într-o lume în plină dezvoltare a informaţiei şi tehnologiei.

Articol realizat de Carmen Burtea pentru Ziarul News-Editie Nationala

Editor online: Florina Manea

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

Primirea de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a ambasadorului SUA la București, Adrian Zuckerman, în vizită de rămas-bun

lun ian. 11 , 2021
Primirea de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a ambasadorului SUA la București, Adrian Zuckerman, în vizită de rămas-bun Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu l-a primit luni, 11 ianuarie 2021, la sediul MAE, pe ambasadorul Statelor Unite la București, Adrian Zuckerman, în vizită de rămas-bun. Ministrul Bogdan Aurescu a transmis […]