Peste 1.300 de metri cubi de lemn, fără documente legale sau tăiați ilegal, au fost descoperiți, în ultimele 7 zile

ACȚIUNE PENTRU PROTEJAREA FONDULUI FORESTIER

 Peste 1.300 de metri cubi de lemn, fără documente legale sau tăiați ilegal, au fost descoperiți, în ultimele 7 zile.  

 Poliția Română, prin Direcția de Ordine Publică, a organizat o acțiune, în perioada 8 – 14 ianuarie 2021, pentru combaterea activităților ilicite în domeniul exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.  

Zilnic, polițiștii, alături de reprezentanți ai celorlalte instituții cu atribuții în domeniu, au acționat în teren, pentru verificarea legalității operațiunilor desfășurate cu material lemnos, fiind efectuate peste 600 de controale.

În urma acțiunilor desfășurate, echipele de control au înregistrat 184 de dosare penale, 89 de persoane fiind cercetate pentru infracțiuni la regimul silvic.

De asemenea, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 121 de sancțiuni la legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor, în valoare de aproape 210.000 de lei.

Totodată, au fost confiscați 738 de metri cubi de material lemnos, în valoare de aproape 170.000 de lei. De asemenea, au fost identificați 582 de metri cubi de material lemnos tăiat ilegal, în valoare de aproape 230.000 de lei.

Totodată, au fost înregistrate 11 apeluri 112 privind transportul de material lemnos, 2 dintre acestea fiind confirmate ca ilegale.

Editor online: Florina Manea

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

Precizări de presă privind modificarea condițiilor de intrare pe teritoriul Irlandei în contextul pandemiei de COVID-19

vin ian. 15 , 2021
Precizări de presă privind modificarea condițiilor de intrare pe teritoriul Irlandei în contextul pandemiei de COVID-19 Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile irlandeze au anunțat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Irlandei, în contextul pandemiei de COVID-19. Noile măsuri vor intra în vigoare la data de 16 ianuarie 2021. Astfel, […]
Sigla-Ziarul-News-2020