Femeile de business simt nevoia de apartenență la o comunitate antrepreorială

 Femeile de business simt nevoia de apartenență la o comunitate antrepreorială

Femeile de afaceri simt nevoia de apartenență la o comunitate pentru a le conferi sprijin și suport în dezvoltarea afacerilor lor. Fie că vorbim de femei care dețin deja o afacere sau de cele care doresc să inițieze una, principala preocupare este aceea de a avea susținere în drumul antreprenorial și de a beneficia de educație antreprenorială. Aceasta este concluzia rezultată în urma organizării de către Asociația Națională a Antreprenorilor (ANAA) a șase focus grupuri, cu peste 50 de femei din România și Republica Moldova, în perioada 3-12 februarie.

Cristina CHIRIAC, președinte ANAA, a declarat: “Îmi place entuziasmul doamnelor care își doresc să devină antreprenoare și le încurajez să își urmeze visul. Acestea însă, trebuie să fie conștiente de provocările pe care le au de trecut în drumul lor spre succes. Mă bucur că tot mai multe dintre femeile antreprenor sau la început de drum, conștientizează importanța unității în cadrul unei comunități antreprenoriale care să militeze pentru un cadru economic stabil propice derulării afacerilor. Cred că împreună suntem o voce importantă și un partener de dialog echidistant al autorităților. Prin proiectul WINGATE ne dorim îmbunătățirea oportunităților, respectiv  creșterea și dezvoltarea femeilor antreprenor și a business angels, oferindu-le o vizibilitate mai mare prin crearea unui mediu favorabil – întâlniri periodice, focus grupuri, discuții libere, mentorat, oportunități de schimb de experiență și de networking.”

Ideea acestor întâlniri a fost aceea de a indentifica, prin discuții deschise, care sunt nevoile și problemele pe care le au femeile care dețin o afacere sau doresc să își lanseze una, atât în România cât și în Republica Moldova. În urma discuțiilor purtate, au fost identificate nevoi imediate precum cele de comunicare, tehnici de negociere, managementul eficient al timpului și managementul conflictelor. În ceea ce privește abilitățile de dezvoltare a unei afaceri, domeniile cheie de perfecționare sunt: vânzări, relații publice și marketing, modalități de finanțare pentru dezvoltarea afacerii, la care se adaugă nevoia de apartenență la o comunitate antreporenorială care să le reprezinte interesul.

Întâlnirile fac parte din proiectul WINGATE, proiect care îşi propune să ajute femeile antreprenor şi business angels în creşterea şi dezvoltarea lor. Partenerii proiectului sunt: SKC-Consulting (Ungaria) – partener principal, Serbian Venture Network (Serbia), Women Business Angels (Ungaria), Kvinner i Business (Norvegia) şi Asociaţia Naţională a Antreprenorilor din România, care acoperă şi Republica Moldova.

Dacă ai o idee de afacere și nu știi de unde să începi sau dacă ai deja o afacere și dorești să o duci la nivelul următor, spre piețe internaționale, ori ești în căutarea unui investitor sau business angel care să te ajute să îți crești afacerea, alătură-te proiectului #Wingate.

 

Înregistrează-te la revista on-line WINGATE și astfel vei fi la curent cu toate evenimentele, cursurile și poveștile de succes din cadrul proiectului din care te poți inspira și tu https://wingateproject.com/contact-us/

 

Proiectul „Wingate” este finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin intermediul Fondului de granturi SEE şi Norvegia pentru cooperare regională.

 

Editor online: Florina Manea

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

Președintele României, domnul Klaus Iohannis: Avem la dispoziție peste 30 de miliarde de euro, pentru a pune la punct lucrurile la noi în țară

mie feb. 17 , 2021
Declarația de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis   Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut miercuri, 17 februarie a.c., la Palatul Cotroceni, o declarație de presă. Vă prezentăm în continuare transcrierea declarației de presă: Am avut în ultimele zile o serie întreagă de discuții foarte importante și […]