Peste 16.600 polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri,au efectuat acțiuni de verificare a modului în care sunt  respectate măsurile de protecție sanitară

În cursul zilei de sâmbătă, 20 februarie, peste 16.600 polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri, precum și angajați de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și reprezentanți ai  autorităților locale au efectuat acțiuni de verificare a modului în care sunt  respectate măsurile de protecție sanitară.

Echipele mixte de control au gestionat 1.660 acțiuni punctuale și 1.834 apeluri la SNUAU 112.

Astfel, au fost verificați peste 5.188 operatori economici, aproximativ 248 operatori de transport persoane, peste 9.661 obiective de interes, precum restaurante, terase sau fast food-uri. De asemenea, au fost verificate peste 81.000 persoane pentru respectarea măsurilor stabilite în context COVID -19.

În total, au fost aplicate  6.787 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.448.650 de lei.

Majoritatea, respectiv  5.551 de sancțiuni, au vizat nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, nepurtarea măștii de protecție sau nerespectarea distanțării fizice, cuantumul acestora fiind de peste 925.150 lei.

De asemenea, au fost aplicate aproximativ 1.225  sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 514.500 lei, pentru nerespectarea de către agenții economici, instituții publice sau persoane fizice a măsurilor privind organizarea ori participarea la evenimente publice sau private, organizarea programului de lucru sau a transportului de persoane ori nerespectarea restricțiilor privind deplasarea persoanelor.

Tot în cursul zilei de ieri, personalul MAI a întocmit 2 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

La linia telefonică TELVERDE au fost primite 13 apeluri, acestea fiind direcționate pentru verificări la nivelul municipiului București și a 8 județe.

Angajații MAI vor efectua și în perioada următoare activități de control pentru prevenirea și combaterea faptelor care favorizează răspândirea virusului SARS-CoV-2.

DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

 

 

Editor online: Florina Manea

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

Interviu cu Mădălina Fotache,  președinta Asociației Cultural-Creștină Aripi de Înger : “Tinerii şi copiii, indiferent de situaţia în care se află, reprezintă o forţă și împreună putem schimba lumea în bine.”

lun feb. 22 , 2021
Interviu cu Mădălina Fotache,  președinta Asociației Cultural-Creștină Aripi de Înger : “Tinerii şi copiii, indiferent de situaţia în care se află, reprezintă o forţă și împreună putem schimba lumea în bine.” Absolventă a cursurilor Facultății de Științe ale Educației din cadrul Universității Pitești, cu un master în Management Educațional, Mădălina Fotache echilibrează și armonizează activitățile pe […]