CONTROALE ȘI VERIFICĂRI PENTRU PROTEJAREA MEDIULUI ÎNCONJURĂTOR

CONTROALE ȘI VERIFICĂRI PENTRU PROTEJAREA MEDIULUI ÎNCONJURĂTOR

              În ultima săptămână, polițiștii au efectuat peste 1.150 de controale și au întocmit 313 dosare penale, în cadrul acțiunilor desfășurate pentru protejarea fondului forestier.

 În perioada 26 februarie – 4 martie 2021, polițiștii au desfășurat 1.153 de controale pentru verificarea provenienței, prelucrării, depozitării şi valorificării lemnului, precum și pentru verificarea legalității transportului materialului lemnos. 

Au fost verificate obiective cum sunt exploatări forestiere, instalații de debitat, depozite, târguri, piețe, oboare și ocoale silvice.

Pentru neregulile constatate în domeniul silvic, au fost înregistrate 313 dosare penale, fiind cercetate 164 de persoane și au fost aplicate 230 de sancțiuni contravenționale la Legea 171/2010 – Legea privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în valoare de 345.000 de lei.  

Ca măsuri complementare, au fost confiscați 1.040 de metri cubi de lemn, fără documente legale, în valoare de 425.100 de lei.

Au fost înregistrate 38 de apeluri care semnalau posibile transporturi ilegale de material lemnos, 7 dintre acestea confirmându-se ca fiind efectuate fără respectarea legii, în urma verificărilor.

Editor online: Florina Manea

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

PRIMARUL SECTORULUI 5, ÎNTÂLNIRE OFICIALĂ CU PRIMARUL MUNICIPIULUI CHIȘINĂU

vin mart. 5 , 2021
PRIMARUL SECTORULUI 5, ÎNTÂLNIRE OFICIALĂ CU PRIMARUL MUNICIPIULUI CHIȘINĂU             Primarul PPU-SL al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a avut astăzi, 5 martie 2021, o întâlnire oficială cu o delegație a Primăriei Municipiului Chișinău, condusă de domnul primar, Ion Ceban. Cei doi edili au discutat despre problemele cu care se […]
Sigla-Ziarul-News-2021