Grupul CMA CGM, un lider mondial în transportul maritim și logistică va planta 19.000 de copaci în România

#PlantingForPlanet: CMA CGM va planta 19.000 de copaci în România, ca parte a inițiativei mondiale de reîmpădurire

 110.000 de copaci, pentru fiecare dintre cei 110.000 de angajati ai Grupului, vor fi plantați în 12 țări ca parte a programelor locale de reîmpădurire.

  • CMA CGM va planta 19.000 de copaci în Romania, Transilvania, în parteneriat cu ONG-ul Mihai Eminescu.
  • Grupul CMA CGM este ferm angajat în dezvoltarea durabilă și în conservarea mediului nostru natural.

Grupul CMA CGM, un lider mondial în transportul maritim și logistică, ia o inițiativă globală de reîmpădurire. 110.000 de copaci vor fi plantați în 12 țări ca parte a programelor locale de reîmpădurire menite să regenereze natura și să sprijine dezvoltarea comunităților locale. 110.000 de copaci pentru fiecare dintre cei 110.000 de membri ai personalului Grupului.

Grupul este hotărât să se angajeze în dezvoltarea durabilă și în conservarea mediului nostru natural. Ca atare, au fost întreprinse mai multe inițiative care întruchipează pe deplin angajamentele grupurilor „Acționând pentru oameni”, „Acționând pentru planetă” și „Acționând pentru un comerț responsabil”.

19.000 de copaci în România, regiunea Transilvania

 În cadrul acestei inițiative, CMA CGM va planta 19.000 de copaci în Transilvania, în parteneriat cu trustul Mihai Eminescu Trust, un ONG local dedicat conservării satelor și regenerării habitatelor forestiere naturale din Transilvania. Acest proiect de pionierat vizează regenerarea ecosistemelor forestiere din Transilvania afectate de eroziune, furtuni sau infestare cu gândaci după ani de defrișări, prin plantarea de specii de arbori autohtoni, precum fag comun (Fagus sylvatica), molid european (Picea abies) și frasin (Fraxinus). Tinerii locali vor fi, de asemenea, implicați în acest proiect, care va promova conștientizarea elevilor școlari și îi va încuraja să participe la plantarea copacilor și la întreținerea livezilor în curtea școlii lor.

 

O inițiativă globală de reîmpădurire care echilibrează beneficiile de mediu, sociale și economice

Această inițiativă globală de reîmpădurire va aduce beneficii de mediu, sociale și economice în cadrul fiecărei comunități locale și în cele 12 țări implicate în proiect: Canada, SUA, Peru, Brazilia, Franța, România, Maroc, India, China, Filipine, Indonezia, Noua Zeelanda. Dincolo de atenuarea impactului defrișărilor, plantarea copacilor promovează regenerarea solurilor și a ecosistemelor care sunt cruciale pentru conservarea biodiversității.

În plus, un număr de membri ai personalului CMA CGM vor avea ocazia să ia parte la plantări participative într-una sau mai multe dintre cele 12 locații din întreaga lume. Această operațiune este condusă în colaborare cu PUR PROJET, partenerul grupului cu care dezvoltăm o ofertă exclusivă de compensare a carbonului ca parte a ACTului nostru responsabil cu mediul înconjurător cu serviciile CMA CGM +.

Prezent în România din 2005, reprezentat de CMA CGM România, Grupul CMA CGM are 35 de angajați. Conectează țara cu restul lumii datorită serviciilor directe BEX și BSMAR, care efectueaza 2 escale în fiecare săptămână.

Editor online: Florina Manea

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

Autoevaluarea activității Departamentului pentru Politica de Apărare, Planificare și Relații Internaționale, pentru anul 2020

vin mart. 5 , 2021
Autoevaluarea activității Departamentului pentru Politica de Apărare, Planificare și Relații Internaționale, pentru anul 2020 Ședința de autoevaluare a activității Departamentului pentru Politica de Apărare, Planificare și Relații Internaționale, pentru anul 2020, a avut loc vineri, 5 martie, la sediul MApN, în prezența ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, şi a şefilor […]
Sigla-Ziarul-News-2021